Oppskrift til helgen

En helgemeny med et par triks

Du lærer noen knep med denne menyen...

Sist oppdatert

Endelig helg!

Min innebygde og helautomatiske matfyser overrasker meg stadig. Den ene dagen peker alle piler på sterk, krydret indisk mat. Den andre dagen er det rå, knasende grønnsaker servert på enklest mulig vis. Og plutselig skal det være sprøstekte churros dyppet i sjokolade...

Det er overhode ikke noe mønster, bortsett fra at det synes å være tilfeldig. Jeg er en slave av matfyseren. Matfyseren i meg er resultatet av millioner av år med evolusjon, velger jeg å tro. Den sikrer meg et variert kosthold og et lykkeligere liv enn jeg hadde hatt uten den funksjonen.

Denne helgen er det helt andre ting jeg vil ha. Nå var det noe rent og lekkert. Sånn som det her:

Det er altså saltbakt fisk som står for hovedretten denne helgen. Og til den skal jeg lage en helt enkel potetsalat med masse dill og kanskje noen hvitløksbagetter.

Forrett

Jeg har ikke tenkt å gjøre det vanskelig for meg selv. Så det eneste jeg skal lage til forrett er bruschetta. Små brødskiver som jeg steker sprø i olje, gnir med hvitløk før jeg legger på god skinke eller spekeskinke og noen tomater.

Desserten

Jeg går for en klassisk dessert med en bitteliten vri: Creme brulee med pasjonsfrukt. Det gjøres ved å piske eggeplommer og sukker som du pisker varm fløte- og vaniljeblanding inn i før den bakes i ovnen (helst med vannbad).

Trikset er å få til det knasende lokket. Det er veldig enkelt med en skibrenner eller creme brulee-brenner. Og så er det tilsvarende utfordrende å gjøre det under grillen i ovnen - men du får det til om du passer veldig nøye på!

(Du kan kjøpe en her - MERK: Jeg har ikke testet varen!)

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 17/02 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også