Endelig helg!

Min innebygde og helautomatiske matfyser overrasker meg stadig. Den ene dagen peker alle piler på sterk, krydret indisk mat. Den andre dagen er det rå, knasende grønnsaker servert på enklest mulig vis. Og plutselig skal det være sprøstekte churros dyppet i sjokolade...

Det er overhode ikke noe mønster, bortsett fra at det synes å være tilfeldig. Jeg er en slave av matfyseren. Matfyseren i meg er resultatet av millioner av år med evolusjon, velger jeg å tro. Den sikrer meg et variert kosthold og et lykkeligere liv enn jeg hadde hatt uten den funksjonen.

Denne helgen er det helt andre ting jeg vil ha. Nå var det noe rent og lekkert. Sånn som det her:

Det er altså saltbakt fisk som står for hovedretten denne helgen. Og til den skal jeg lage en helt enkel potetsalat med masse dill og kanskje noen hvitløksbagetter.

Forrett

Jeg har ikke tenkt å gjøre det vanskelig for meg selv. Så det eneste jeg skal lage til forrett er bruschetta. Små brødskiver som jeg steker sprø i olje, gnir med hvitløk før jeg legger på god skinke eller spekeskinke og noen tomater.

Desserten

Jeg går for en klassisk dessert med en bitteliten vri: Creme brulee med pasjonsfrukt. Det gjøres ved å piske eggeplommer og sukker som du pisker varm fløte- og vaniljeblanding inn i før den bakes i ovnen (helst med vannbad).

Trikset er å få til det knasende lokket. Det er veldig enkelt med en skibrenner eller creme brulee-brenner. Og så er det tilsvarende utfordrende å gjøre det under grillen i ovnen - men du får det til om du passer veldig nøye på!

(Du kan kjøpe en her - MERK: Jeg har ikke testet varen!)

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Mari Svenningsen

Grillet bruschetta med spekeskinke og tomat

Bruschetta blir enda bedre når de lages på grillen...

Ingredienser:

8 skiver spekeskinke

4 skiver landbrød eller loff

6 ss olje til pensling

4 ss aioli (majones med hvitløk)

8 stk cherrytomat

1 ts salt, grovt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Creme brulée med pasjonsfrukt

Med litt pasjonsfrukt blir denne desserten ganske perfekt.

Til 2 porsjoner:

6 stk eggeplomme

6 ss sukker

4 dl kremfløte

1 stk vaniljestang

1 stk pasjonsfrukt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!