Jeg har en pære. Og hadde jeg tryllestav hadde jeg sagt: Agrakadabra!

Og så hadde den blitt forvandlet til en herlig dessert. Nå har jeg ingen tryllestav, men jeg har et kjøkken. Og på mange måter er kjøkkenet husets tryllested. Det er her kjøttdeig blir til herlig lasagne, sjokoladeplater til nydelige desserter og drømmer går i oppfyllelse.

Variasjon med pære

Pære er kanskje den mest elegante frukten vi har. De er supre å spise som de er. Skjær den i skiver og servér pæreskivene med blåmuggost - kanskje noen striper med honning? Litt nøtter, kanskje?

En hemmelig oppskrift i en eplekake kan være pære. Sjekk denne lekre kaka, for eksempel. Og du kan bytte ut eplene med pærer i tilslørte bondepiker.

Pære med ingefær

Denne oppskriften synes jeg er helt nydelig. Først lager du en søt sukkerlake med kanel og ingefær. Så steker du pærene i smør i noen minutter før du heller over (den silte) laken og lar det karamelliseres under lokk. En dæsj med rom eller cognac gjør susen - om du vil spandere det.

Oppskriften finner du nedenfor.

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Pære med ingefær

Nydelig pæredessert med morsomme smaker.

Ingredienser:

1 dl sukker

2 ss honning

4 cm ingefær

0,5 dl hvitvin

2 stk kanelstang

4 stk pære

4 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):