Det var hyggelig med alle de gode tilbakemeldingene på forrige ukes meny (mange kom via Facebook-siden). Derfor har jeg beholdt, og forsterket, det meksikanske innslaget i denne ukens utgave (du finner tidligere menyer her).

Mandag

Men, aller først denne uken er det en enkel pastasalat. Den var opprinnelig en del av en samling på 10 superraske retter vi laget videoer til.

I denne retten er det lagt opp til å bruke ferdigstekt kylling som du plukker ren (det finnes også såkalt salatkylling du kan bruke). Med friske, grønne bønner, knasende sukkererter og en deilig dressing blir dette en god, rask og billig middag. Du kan se videoen her:

Tirsdag

Tirsdag er det tid for fisk. Oppskriften er hentet fra kokeboken Mer og tilhører superkokken Tom Victor Gausdal. Det er ikke nøyaktige mål på grønnsakene - så den kan lages etter man-taver-det-man-haver-prinsippet.

Fisken kan du enten steke eller bake i ovnen.

Onsdag

Svinekoteletter serveres som regel rett fram: stekt på begge sider og klask - på tallerkenen. Det er det ikke noe i veien for, men i denne oppskriften legges det opp til en liten overraskelse. Før skjærer du av beinet. Så banker du den flatere. Da kan du nemlig rulle den opp. Og hva er poenget, forutenom at den ser kulere ut? Jo, på innsiden pakker du inn godt krydder: litt salvie og appelsinskall - eller noe annet du liker godt.

Jeg foreslår å servere den med en god potetmos og kanskje noen stekte grønnsaker.

Torsdag

Pai er enkelt når du kan det. Og kan du det ikke, kan du lære det på et blunk. I denne paioppskriften finner du brokkoli, kylling, hvitløk og noen gode ting som setter smak: revet ost, muskat, timian, rosmarin, sitronsaft og sitronskall.

Fredag

Denne kommer med en advarsel: Meksikanske quesadillas skaper rask avhengighet. Alle dem som ikke har prøvd denne vet hva jeg snakker om.

Prinsippet er at du fyller lefsene med gode ting og har ost på toppen (høres jo temmelig velkjent ut så langt). Og så klemmer du tortillaen (som lefsa heter i denne sammenhengen) og steker den sprø i stekepanna. Og osten smelter. Igjen: Du er advart.

Lørdag

Siden gårsdagen var så vellykket fortsetter vi litt til i det meksikanske sporet. Chili con carne er en rett som er så utrendy at den er trendy igjen. I oppskriften er det lite chili, men det kan du selv justere etter hvor sterkt du liker maten.

Søndag

Vi skal hjem igjen. Dersom du ikke har bakt fisk i ovnen før får du alle tipsene du trenger her. Denne varianten av laks i folie er med skiver av sitron og appelsin.

Til den foreslår jeg den potetsalaten jeg liker best - og det er denne med grønne bønner og pinjekjerner.

Jeg håper det blir en flott matuke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Over 6000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Så gode kan ovnsbakte poteter bli

Lavkarbobrødet som smaker godt

10 oppskrifter med kjøttdeig

Prøv denne indiske smaksbomben

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Rask kyllingsalat

Denne middagen har du alltid tid til...

Til 2 porsjoner:

0,5 stk kylling, ferdig stekt

150 g aspargesbønner

8 stk sukkererter

0,5 stk sellerirot

0,5 stk salathode

1 stk mango

1 dl olje

1 stk sitron båt, eller litt mer etter smak

1 stk hvitløksfedd

1 ts sennep

Høyde (px): Bredde (px):
Ingvar Eriksson

Minestrone med bakt skrei

Her er Tom Victor Gausdals deilige skrei, stappfull av godsaker.

Til 4 porsjoner:

Fisken

4 stk små skrei

litt olivenolje

salt og pepper

tomatpuré

olivenolje

sjalottløk

litt bacon

2 stk fedd hvitløk

friske tomat er

gulrot

hvitvin

hønsebuljong

fennikel

stangselleri

aspargesbønner

kokt pasta

parmesan, nyrevet

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Svinekotelett med godt krydder

I denne retten ruller du svinekotelettene, surrer med bacon - det må jo bare bli godt.

Ingredienser:

2 stk svinekotelett

1 ss salvie, tørket

revet skall fra én halv appelsin

1 pk bacon

salt og pepper

smør/olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pai med ost, brokkoli og urter

Pai er enkel hverdagsmat. Her er en oppskrift du kommer til å like.

Til 4 porsjoner:

Deigen

3 dl hvetemel

125 stk kaldtsmør

2 ss kaldtvann

Resten

1 stk brokkoli

2 stk kyllingbryst

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 ts timian, tørket

3 stk egg

2 dl fløte

1 dl melk

100 g hvitost

1 knivsodd muskat

1 ts rosmarin, tørket

1 ss sitronsaft

sitronskall, noen strimler

salt og pepper

smør/oljetil steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks i folie med sitron- og appelsinskiver

Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 kvist rosmarin

1,5 dl crème fraîche eller rømme

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: