Oppskrifter for hele uken
Planlegg ukas middager
Her er menyen, handleliste fikser du selv.
Det var hyggelig med alle de gode tilbakemeldingene på forrige ukes meny (mange kom via Facebook-siden). Derfor har jeg beholdt, og forsterket, det meksikanske innslaget i denne ukens utgave (du finner tidligere menyer her).
Mandag
Men, aller først denne uken er det en enkel pastasalat. Den var opprinnelig en del av en samling på 10 superraske retter vi laget videoer til.
I denne retten er det lagt opp til å bruke ferdigstekt kylling som du plukker ren (det finnes også såkalt salatkylling du kan bruke). Med friske, grønne bønner, knasende sukkererter og en deilig dressing blir dette en god, rask og billig middag. Du kan se videoen her:
Tirsdag
Tirsdag er det tid for fisk. Oppskriften er hentet fra kokeboken Mer og tilhører superkokken Tom Victor Gausdal. Det er ikke nøyaktige mål på grønnsakene - så den kan lages etter man-taver-det-man-haver-prinsippet.
Fisken kan du enten steke eller bake i ovnen.
Onsdag
Svinekoteletter serveres som regel rett fram: stekt på begge sider og klask - på tallerkenen. Det er det ikke noe i veien for, men i denne oppskriften legges det opp til en liten overraskelse. Før skjærer du av beinet. Så banker du den flatere. Da kan du nemlig rulle den opp. Og hva er poenget, forutenom at den ser kulere ut? Jo, på innsiden pakker du inn godt krydder: litt salvie og appelsinskall - eller noe annet du liker godt.
Jeg foreslår å servere den med en god potetmos og kanskje noen stekte grønnsaker.
Torsdag
Pai er enkelt når du kan det. Og kan du det ikke, kan du lære det på et blunk. I denne paioppskriften finner du brokkoli, kylling, hvitløk og noen gode ting som setter smak: revet ost, muskat, timian, rosmarin, sitronsaft og sitronskall.
Fredag
Denne kommer med en advarsel: Meksikanske quesadillas skaper rask avhengighet. Alle dem som ikke har prøvd denne vet hva jeg snakker om.
Prinsippet er at du fyller lefsene med gode ting og har ost på toppen (høres jo temmelig velkjent ut så langt). Og så klemmer du tortillaen (som lefsa heter i denne sammenhengen) og steker den sprø i stekepanna. Og osten smelter. Igjen: Du er advart.
Lørdag
Siden gårsdagen var så vellykket fortsetter vi litt til i det meksikanske sporet. Chili con carne er en rett som er så utrendy at den er trendy igjen. I oppskriften er det lite chili, men det kan du selv justere etter hvor sterkt du liker maten.
Søndag
Vi skal hjem igjen. Dersom du ikke har bakt fisk i ovnen før får du alle tipsene du trenger her. Denne varianten av laks i folie er med skiver av sitron og appelsin.
Til den foreslår jeg den potetsalaten jeg liker best - og det er denne med grønne bønner og pinjekjerner.
Jeg håper det blir en flott matuke!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Over 6000 mennesker tar ikke feil...)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Så gode kan ovnsbakte poteter bli
Lavkarbobrødet som smaker godt
Prøv denne indiske smaksbomben
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Til 2 porsjoner
0.5 stk Kylling
150 g Aspargesbønner
8 stk Sukkererter
0.5 stk Sellerirot
0.5 stk Salathode
1 stk Mango
1 dl Olje
1 stk Sitron
1 stk Hvitløksfedd
1 ts Sennep
Minestrone med bakt skrei
Her er Tom Victor Gausdals deilige skrei, stappfull av godsaker.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
4 stk Skrei
stk Olivenolje
stk Salt og pepper
Tomatpuré
Olivenolje
Sjalottløk
Bacon
2 stk Hvitløk
Tomat
Gulrot
Hvitvin
Hønsebuljong
Fennikel
Stangselleri
Aspargesbønner
Pasta
Parmesan, nyrevet
Salt og pepper
Svinekotelett med godt krydder
I denne retten ruller du svinekotelettene, surrer med bacon - det må jo bare bli godt.
Se hele oppskriftenIngredienser:
2 stk Svinekotelett
1 ss Salvie
Appelsin
1 pk Bacon
Salt og pepper
Smør/olje
Pai med ost, brokkoli og urter
Pai er enkel hverdagsmat. Her er en oppskrift du kommer til å like.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
3 dl Hvetemel
125 stk Smør
2 ss Vann
1 stk Brokkoli
2 stk Kyllingbryst
1 stk Løk
1 stk Hvitløksfedd
1 ts Timian, tørket
3 stk Egg
2 dl Fløte
1 dl Melk
100 g Hvitost
1 knivsodd Muskat
1 ts Rosmarin, tørket
1 ss Sitronsaft
Sitronskall
Salt og pepper
Smør/olje
Quesadilla med kylling
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.
Se hele oppskriftenIngredienser:
200 g Kyllingkjøttdeig
1 stk Løk
2 ts Tacokrydder
100 g Smøreost
1 ts Korianderfrø
2 stk Vårløk
1 stk Rød chili
100 g Revet hvitost
4 stk Tortilla
Chili con carne med rømme og tortilla
Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
0.5 kg Kjøttdeig
1 ss Tomatpuré
2 stk Tomatboks
5 fedd Hvitløk
3 stk Soltørkede tomater
3 stk Gulrøtter
2 bokser Bønner
1 ts Kuminfrø
1 ts Korianderfrø
1 stk Chili
1 ts Chilipulver
2 stk Paprika
4 ss Rømme
Tortillachips
Laks i folie med sitron- og appelsinskiver
Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Laksefilet
1 stk Sitron
1 stk Appelsin
1 kvist Rosmarin
1.5 dl Crème fraîche eller rømme
Denne saken ble første gang publisert 07/03 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.