Endelig fredag!

Hver helg får du et forslag til en treretters meny. Her finner du alle menyene.

Denne helgen består menyen av en annerledes salat, en kul variant på biff - og en uforglemmelig snickerskake.

Forretten

Den aller første retten er blitt en klassiker. Hvor? Hjemme hos meg.

Når denne salaten, som jeg først fikk servert i Spania, kommer på bordet mitt, blir det straks bedre stemning. Gjestene vet nemlig at sikorisalat blir supergodt når den kokes i et par minutter og så kjøles raskt ned i isvann. Bruk en bolle vann og isbiter, eller kaldt vann fra springen.

Så hjelper du salaten med tre ting: valnøtter, honning og blåmuggost. Jeg lover: Den skuffer ikke.

Hovedrett

Da jeg skrev at chimicurri er den nye idiotsausen, var det mange som ville lese om det. Kanskje ikke så rart, for denne "sausen" kan enhver dumskalle lage - med perfekt resultat.

Du serverer den grønne sausen enten til biff eller kylling. Resten er det opp til deg, men jeg ville så absolutt ikke blitt skuffet om du serverte fløtegratinerte poteter til.

Dessert

Desserten er det Tom Victor Gausdal som skal ha æren for. Det er en snickerskake som blir en stor del av livet til alle som lager den. Makan til kake skal man lete lenge etter.

Alle oppskriftene finner du nedenfor! Du kan følge oss på Facebook så får du med deg det meste.

God helg!

Les også:

Enkel ukemeny med masse fisk

Slik blir du tapaskonge

En smaksbombe av en dessert

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Sikorisalat med blåmuggost og valnøtter

Denne salaten superenkel og vanedannende.

Ingredienser:

1 stk sikori

15 stk valnøttkjerner

100 g roquefort

2 ss honning, flytende

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Chimichurri

Dette er en oppskrift på chimichurri, den nye sausen som alle kan lage.

Ingredienser:

3 ss rødvinseddik

2 ss vann

4 fedd hvitløk

0,5 ts chiliflak

0,5 dl olivenolje

3 ss persille, finhakket

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Colourbox (illustrasjonsfoto)

Fløtegratinerte poteter

Effektivt, men like godt!

Til 6 porsjoner:

1 kg poteter

1 stk laurbærblad

1 neve timian, hakket

2 fedd hvitløk, eventuelt mer

5 dl fløte

1 klype muskat, revet

2 ts salt

nykvernet hvit pepper (kan sløyfes)

150 g revet ost, som for eks ridderost, gruyere, jarlsberg, cheddar - gjerne en blanding av disse

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Snickerskake

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Ingredienser:

Bunnen

6 stk eggehvite

5 dl sukker

1 pk Ritz kjeks

250 g peanøtter (vanlige, salte peanøtter)

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Sjokoladeglassur

6 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

100 g smør

100 g sukker

100 g sjokolade, helst kokesjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!