Første gang jeg spiste denne kule salaten var i San José i Spania.

Selv om det var oktober var det fortsatt varmt nok til å bade i vannet - og til at man hadde lyst på salat (i alle fall til forrett) (Her finner du noen av mine yndlingssalater).

Share

I alle fall når salaten kan skryte av å ha både blåmuggost og honning i seg.

Nå viste det seg at det var ikke stort annet: Sikorisalat, roquefort, valnøtter og flytende honning. Kanskje en stenk med eddik og olje - men det var også dét.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har laget den siden. Den er strålende som forrett, smårett, som tapas og som siderett til fisk. Den kan også utmerket godt sitte som et skudd som kveldssnacks.

Her er den superenkle oppskriften.

Les også:

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Sunne oppskrifter for hele uka

Her kan du søke blandt 4000 oppskrifter

Erik Hannemann

Sikorisalat med blåmuggost og valnøtter

Denne salaten superenkel og vanedannende.

Ingredienser:

1 stk sikori

15 stk valnøttkjerner

100 g roquefort

2 ss honning, flytende

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!