NATURELL: En skje naturell yoghurt i melken starter opp hele moroa.=

NATURELL: En skje naturell yoghurt i melken starter opp hele moroa. © Foto: Øivind Lie

TYKK OG GOD: Vil du ha tykkere yoghurt kan du sile den av i et håndkle eller i et kaffefilter. Jo lenger den siles, jo tykkere bllir den. Til slutt blir det ost.=

TYKK OG GOD: Vil du ha tykkere yoghurt kan du sile den av i et håndkle eller i et kaffefilter. Jo lenger den siles, jo tykkere bllir den. Til slutt blir det ost. © Foto: Øivind Lie

Lager du yoghurten selv kan du likegodt lage mye. Da har du nok til både en herlig middelhavssuppe og en dessert av det late slaget. Har du mer igjen da kan du avslutte med en supergod is til ungene.

Slik gjør du

Varm opp en liter melk. Et sted mellom 37 og 45 grader, bruk steketermometer. Hell det på en termos. Tilsett en skje med naturell yoghurt og bland det godt.

Skru på korken og sett termosen et lunt sted i syv timer, gjerne badegulvet. Blir det for kaldt tar det bare lenger tid.

Her kommer trikset

Den yoghurten du har nå er litt tynnere enn den du kjøper i butikken. Her pleier produsentene å tilsette melkepulver for å få den tykkere, det kan du gjerne gjøre, men det finnes en annen metode:

Sil av yoghurten i et kaffefilter eller et kjøkkenhåndkle. Da forsvinner vannet og godsakene blir igjen. Med andre ord: Masse smak. Jo lenger den siles, jo tykkere blir den.

Du reduserer mengden yoghurt du sitter igjen med, men det er det verdt. Så er det bare å putte oppi enda mer godsaker, ferske bær, vanilje, eller honning. Bare husk å holde unna litt naturell til neste runde.

Alle typer melk

Helmelk blir best, men du kan bruke alle varianter, her kan du eksperimentere med fettprosent og smak.

Helt rent

Det er et poeng at boller og redskaper er rene.

Du vil ikke ha andre bakterier enn den som gjør jobben her: Melkesyrebakterien.

Varmer du melken i vannbad kan du gi redskapene en runde i det kokende vannet, da er du 100% sikker.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 23.000!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Enkel ukemeny med masse fisk

Slik blir du tapaskonge

En smaksbombe av en dessert

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!