Ingredienser:

(4 porsjoner)

1 ss smør

1 stk. løk

2 båt hvitløk

2 stk. gulrot

2 stilk stilkselleri (stangselleri)

1 boks hermetiske tomater

1 ½ dl rødvin (evt buljong i samme mengde)

12 dl grønnsaksbuljong (utblandet)

1 stk. squash

1 ss tomatpuré

200 g hermetiske brune bønner

250 g hermetiske røde bønner

1 ts tørket oregano

1 ts tørket basilikum

1 ss hvetemel

1 beger matyoghurt

1 ts salt

1 krm pepper

Kesampesto:

4 ss pesto

2 dl kesam mager (1 % fett)

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i finhakket løk og hvitløk, gulrot i terninger og stangselleri kuttet i tynne skiver. La det surre i ca 5 minutter. Tilsett en boks hakkede tomater, rødvin (sløyfes rødvinen tilsettes tilsvarende mengde med buljong) og grønnsakbuljong. La det hele få et oppkok og slå ned varmen. La suppen stå og småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre - ca 15 minutter. Det neste som tilsettes er squash kuttet i terninger, tomatpuré, hermetiskebønner og krydder. La suppen få et oppkok og slå ned varmen. Tilsett hvetemel i matyoghurten og rør til melet er godt blandet. Tilsett boksen med yoghurt i suppen under omrøring og smak til med salt og pepper. La suppen få et raskt oppkok og slå ned varmen.

Tips: Hvis man tilsetter hvetemel i matyoghurten før den tilsettes den varme væsken, blir matyoghurten mer kokestabil, men husk at suppen ikke må fosskoke etter at matyoghurten er tilsatt.

Kesampesto: Ingrediensene blandes sammen.

Suppen serveres med en god spiseskje med kesampesto og godt brød.

Oppskriften er hentet fra melk.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!