Du kan skrive ut denne artikkelen ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

Kjennetegn på hel, fersk fisk:

  • Den skal være blank og glansfull i skinnet.
  • Øynene skal være klare, blanke og utstående.
  • Den skal være fast og forholdsvis stiv.
  • Gjellene skal ha en klar rødfarge og ha tydelig markerte stråler som går utover.

Kjennetegn på fileter:

  • Fiskekjøttet skal være blankt og fint.
  • Kjøttet skal være fast og ikke spaltet. Hyse er naturlig litt løs i kjøttet, så en hysefilet kan ha god kvalitet selv om den ser litt løs ut.
  • Fiskefileten skal ikke ha bloduttredelser.
  • Fisken skal lukte friskt og av sjø. Noen fiskeslag, som rødspette, steinbit, makrell og sild, har en litt mer karakteristisk lukt også som helt fersk.
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!