For den som skal plukke sopp er det lurt å forberede seg godt og i alle fall forsikre seg om at de ikke spiser de dødelige soppene.

Dersom du har sopp har du allverdens muligheter. Jeg skal nøye med med tre forslag.

Del

Det første er en heidundrande viltgryte. I oppskriften (se nedenfor) er det hjortekjøtt, men det kan byttes ut med langt rimeligere kjøtt, for eksempel reinsdyr (eller også oksekjøtt, men det blir ikke helt det samme). Videoen finner du her.

Soppstuing som passer til alt

Mitt andre forslag er en sopp- og løkstuing. Den står dog ikke på egne ben - som en selvstendig rett. Fordelen er at den passer til det meste, både kylling, kjøtt og fisk.

Omelett med sopp

En veldig enkel måte å få utbytte av soppsankingen er å lage en omelett. Oppskriften på den, og de andre, finner du nedenfor.

Les også:

De beste, billige rødvinene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Viltgryte med rognebærgelé og geitost

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte.

Til 4 porsjoner:

2 dl tørket sopp

2 dl madeira

1 ss sennepspulver

600 g viltkjøtt, f. eks hjort flatbiff eller rimeligere stykker

3 stk sjalottløk

1 stk purre

2 stk gulrøtter

2 stk persillerøtter

2 stilker stangselleri

2 skiver bacon

2 fedd hvitløk

1,5 l viltbuljong, eller annet buljong, utblandet med vann

2 ss rognebærgelé

2 dl kremfløte

150 g chèvre

100 g brunost

salt og pepper

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Løk- og soppstuing

Dette tilbehøret passer til alt!

Ingredienser:

1 stk løk

5 stk champignon, i skiver

1 fedd hvitløk

2 dl kremfløte

salt og pepper

Eventuelt litt tørkede urter som basilikum, timian, oregano, rosmarin, merian etc

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Aina Hole

Sopp-pai med kantareller

Til 4 porsjoner:

Bunn:

150 g smør

3 dl hvetemel

0,5 ts salt

1 ss vann

Fyll:

100 g kantareller, eller annen renset sopp

1 stk løk

3 stk egg

2 dl melk

1 dl kremfløte

3 dl hvitost, revet

1 ts salt

0,5 ts pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!