Bringebær er av sensommerens få lyspunkter. Her i landet plukkes de helt fram til den første uken i september.

Lukten av de søte, friske bærene mener jeg er blandt verdens aller beste dufter. Kanskje den beste.

Share

Bringebærene kommer som regel i skyggen av jordbærene. Mens bringebærene taes for gitt overøses alltid jordbærene med komplimenter og oppmerksomhet. Jeg har ingenting i mot jordbær, tro meg, men det føles allikevel urettferdig.

Det mest opplagte, refleksen, er å lage syltetøy. I denne videoen viser vi hvordan det gjøres:

Ikke vær redd for å blande bær i syltetøy. Jordbær, bringebær og blåbær blir gode sammen.

Andre bruksområder

Jeg mener at bringebær definitivt kan serveres med fløte og sukker (kanskje litt vanilje i fløten). Bevares. En variant som jeg har dilla på for tiden er å blande yoghurt og rømme med sukker og vanilje. De blir suverent sammen med bringebær. Du kan også ha ørlite limesaft og litt av skallet i om du vil teste noe nytt.

Nedenfor finner du oppskriften, samt et par andre godbiter.

Har du gode bringebærforslag? Har du gård med selvplukk? Fortell om det i kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Slik lager du french toast

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Bringebær med yoghurt og vanilje

Bringebær blir nydelig sammen med yoghurt, vanilje og rømme.

Ingredienser:

1 kurv bringebær

2 dl yoghurt

1 dl rømme

1 stk vaniljestang

3 ss sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Salat med spekeskinke og friske bringebær

Salat med spekeskinke er rask og sunn middag. I denne varianten er det bringebær som setter en fin, frisk smak.

Ingredienser:

15 bl basilikum

0,5 kurv bringebær

0,5 pk ruccola

8 skiver spekeskinke

10 stk sukkererter

Dressing

1 dl olivenolje (eller annen god matolje som rapsolje)

1 fedd hvitløk

2 ss sitronsaft

0,5 ts sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!