Har du tunfisk på boks liggende i skapet, samt tilgang på friske grønnsaker, trenger du kun ti minutter til å lage en lekker salat som passer til både hverdags og fest.

Jeg har valgt kapers, rødløk, eple, tomat og bladpersille som utgjør en vinnerkombinasjon sammen med tunfisk.

Tunfisken røres sammen med en sennepsmajones som i tillegg til dijonsennep (verdens beste sennep!) inneholder hvitløk, sitron, salt og hvit pepper. Det er et poeng at pepperen er nykvernet og hvitløken fersk. Får du ikke tak i fersk hvitløk kan du bruke en mindre mengde vanlig hvitløk i stedet, men sluttresultatet blir ikke fullt så godt.

Sennepsmajonesen lager du enkelt selv ved å blande sennep og eggeplomme for så å piske inn litt og litt olje. Sennepsmajonesen er ikke så ulik Sjuves aioli, og teknikken er den samme (her får du en innføring).

Server med et godt brød til. Har du tid og lyst kan du jo lage denne focacciaen til.

Les også:

Sunne oppskrifter for hele uka

En nydelig tapasrett

Slik lager du focaccia

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Tunfisksalat

Denne tunfisksalaten er laget på ti minutter. Bruk hjemmelaget majones, nykvernet hvit pepper, fersk hvitløk og passende epler (for eksempel Red Delicious, Pink Lady eller Granny Smith).

Til 4 porsjoner:

3 bokser tunfisk

1 stk rødløk

3 stk eple

4 stk tomater

et halvt glass kapers

persille

ev. dill

sitron

salt

pepper, sort og nykvernet

........

sennepsmajones:

........

1 ss dijonsennep

1 stk eggeplomme

1 dl olje, nøytral

3 fedd fersk hvitløk eller et halvt fedd vanlig

sitron

salt

ev. nykvernet hvit pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!