BANANBRØD. Brødet lages av banan og brød og er supertdigg med barnslig nugatti på.=

BANANBRØD. Brødet lages av banan og brød og er supertdigg med barnslig nugatti på. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på bananbrød

Slik lager du bananbrød

Du kan lure folk med det brødet her.

Jeg digger å bake. Bakeraten står dog ikke i stil med hvor godt jeg synes nybakte brød, boller og kaker er. Antakelig er det fordi jeg bare kan én oppskrift utenatt.

Share

Hvilken?

Pizzadeig, selvfølgelig. 4 desiliter mel, 1,5 desiliter vann, litt gjær, litt salt og litt olje (eventuelt). Når du kan oppskriften er det så lett å slå sammen en deig.

Bøygen er gjerne å finne fram oppskriften, synes jeg. Og i skrivende stund forstår jeg at det er her skoen trykker: Lærer jeg meg flere bakeoppskrifter utenatt vil jeg bake mer. For eksempel den her, på grovbrød.

Så, da jeg ville lage bananbrød her om dagen, hva gjorde jeg? Brukte den perfekte pizzadeigoppskriften! Bare som utgangspunkt, altså.

Det jeg gjorde var å blande mel, gjær og salt med to bananer og justerte vannmengden (det holder med ca en halv desiliter). Så knadde jeg godt, lot den heve, slo den opp igjen, plasserte den i brødformen og lot den etterheve før jeg stekte det.

Resultatet ble en god loff. Men smakte det banan? Ikke det grann.

Minst fem bananer

Jeg tenkte at det måtte minst fem bananer til for å få noe effekt. Og det tror jeg ennå. Men så kom jeg på en idé jeg er sikker på at tusenvis av husmødre (men neppe så mange husfedre) har tenkt før meg: Ingen legger merke til at jeg har dette i brødet.

Det er en glimrende på minst to måter: 1) Jeg blir kvitt frukt som er over middagshøyden og kanskje noen rester jeg ellers ville kastet. 2) Jeg kan få i barn sunne ting de ellers ikke ville spist.

Alle har en bestemor eller oldemor som pleide å ha grøtrester, "gryn" og kokte poteter i vaflene - ikke sant? Det er urtrykk for det samme, historiske fenomenet: Det er den gamle, urnorske, fornuftige, husmora som snakker her. Hun som ble tvunget til å tenke økonomi i heimen.

Jeg tipper at brød med tyttebær er utslag av denne doktrinen. Og kanskje denne oppskriften på brød med nøtter og tørket frukt.

Nedenfor finner du oppskriften på bananbrødet - men jeg oppfordrer alle til å teste dette ut med all verdens frukt, bær, nøtter og rester. Og dessuten er det en lur måte å lure barn (og vriene voksne, for den sakens skyld) til å spise noe de ikke liker.

Jeg er så barnslig at jeg liker nugatti - særlig med banan. Derfor er det det du ser på bildet. Oppskriften finner du nedenfor.

Les også:

Coq au vin har bare én oppskrift som funker

Alle barn liker det: Slik lager du spaghetti carbonara

Dessert av sjokolade og vann

Supereplekaka lager du slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Her er trendene gutta hater aller mest

Sjansen er stor for at du kler deg i minst én av dem.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.