Annonse

Det lukter jul av brente mandler. De er enkle å lage. Du har sukker, vann og mandler i en kjele og koker til sukkeret smelter.

En oppskrift på brente mandler kan ikke komme uten en advarsel: Dette blir veldig varmt! Pass godt på så du ikke brenner deg. Det er moro å lage mat med barn - men akkurat her er det lurt å holde dem unna.

Brente mandler er gode i seg selv, men blir med noen enkle trekk til overraskende og spennende, gastronomiske perler. I Tyskland er det veldig vanlig å bruke kanel. Kanelen har du i fra starten.

Mandler

MANDLER: Kan bli til kulinariske perler med litt smeltet sukker og noen morsomme smaker. © Foto: istockphoto

Ellers er det en god idé å bruke sitronskall og/eller appelsinskall. Bruk et juliennejern (zester) eller kniv til å skjære skallet (unngå det hvite). Ha det rett i kjelen med sukker og mandler. Skallet fra én sitron setter masse smak på mandlene.

En annen mulighet er å bruke en klunk med cognac eller rom. Alkoholen fordamper fort fordi det er så varmt, men etterlater seg mye smak.

Vanilje er også en mulighet. Én vaniljestang gjør underverker for mandlene.

Her er oppskriften på brente mandler!

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er Polets 10 beste røde under 120 kroner

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Colorbox

Brente mandler

Her er oppskriften på brente mandler. Du får også noen gode idéer til hvordan du får dem til å smake supert!

30 min

250 g mandel, med eller uten skall

100 g sukkereller melis

1 dl vann

olje, nøytral

Fremgangsmåte

Pensle et stort stykke bakepapir med nøytral olje (solsikkeolje, for eksempel). Ha mandler, sukker og vann i en kjele. Kok opp. Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe.

Sukkeret begynner først å se tørt ut, så smelter det. Nå er det viktig å røre hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. (Mandlene vil klumpe seg sammen, men det løser du etterpå). Hell mandlene ut på bakepapiret (nå er det veldig varmt, pass på så du ikke brenner deg). La det kjøle seg av. Nå kan du brekke løs det du vil. (Tips: Kjør dette til krokanbiter i en kjøkkenmaskin og bruk i iskrem!).

Det finnes mange, gode smaker som passer godt sammen med brente mandler. Her er noen forslag: Sitronskall Appelsinskall Rom Cognac Kanel Vanilje

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Se flere saker fra: Til dem som har alt

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Oppskrifter mot fyllesyke

Mat for fyllesyke

Dagen derpå? Dette er vitenskapelige bevist å fungere.