BRENDTE MANDLER: Brendte mandler gir fin førjulsstemning.=

BRENDTE MANDLER: Brendte mandler gir fin førjulsstemning. © Foto: Colorbox

Oppskrift på brente mandler

Brente mandler er enkel juleknask

Brente mandler er enkel juleknask. Vi har seks forslag til gode smaker.

Det lukter jul av brente mandler. De er enkle å lage. Du har sukker, vann og mandler i en kjele og koker til sukkeret smelter.

En oppskrift på brente mandler kan ikke komme uten en advarsel: Dette blir veldig varmt! Pass godt på så du ikke brenner deg. Det er moro å lage mat med barn - men akkurat her er det lurt å holde dem unna.

Brente mandler er gode i seg selv, men blir med noen enkle trekk til overraskende og spennende, gastronomiske perler. I Tyskland er det veldig vanlig å bruke kanel. Kanelen har du i fra starten.

Mandler
MANDLER: Kan bli til kulinariske perler med litt smeltet sukker og noen morsomme smaker. © Foto: istockphoto

Ellers er det en god idé å bruke sitronskall og/eller appelsinskall. Bruk et juliennejern (zester) eller kniv til å skjære skallet (unngå det hvite). Ha det rett i kjelen med sukker og mandler. Skallet fra én sitron setter masse smak på mandlene.

En annen mulighet er å bruke en klunk med cognac eller rom. Alkoholen fordamper fort fordi det er så varmt, men etterlater seg mye smak.

Vanilje er også en mulighet. Én vaniljestang gjør underverker for mandlene.

Her er oppskriften på brente mandler!

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er Polets 10 beste røde under 120 kroner

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.