Oppskrift på brente mandler

Brente mandler er enkel juleknask

Brente mandler er enkel juleknask. Vi har seks forslag til gode smaker.

BRENDTE MANDLER: Brendte mandler gir fin førjulsstemning.
BRENDTE MANDLER: Brendte mandler gir fin førjulsstemning. Foto: Foto: Colorbox
Sist oppdatert
MANDLER: Kan bli til kulinariske perler med litt smeltet sukker og noen morsomme smaker.
MANDLER: Kan bli til kulinariske perler med litt smeltet sukker og noen morsomme smaker. Foto: Foto: istockphoto

Det lukter jul av brente mandler. De er enkle å lage. Du har sukker, vann og mandler i en kjele og koker til sukkeret smelter.

En oppskrift på brente mandler kan ikke komme uten en advarsel: Dette blir veldig varmt! Pass godt på så du ikke brenner deg. Det er moro å lage mat med barn - men akkurat her er det lurt å holde dem unna.

Brente mandler er gode i seg selv, men blir med noen enkle trekk til overraskende og spennende, gastronomiske perler. I Tyskland er det veldig vanlig å bruke kanel. Kanelen har du i fra starten.

Ellers er det en god idé å bruke sitronskall og/eller appelsinskall. Bruk et juliennejern (zester) eller kniv til å skjære skallet (unngå det hvite). Ha det rett i kjelen med sukker og mandler. Skallet fra én sitron setter masse smak på mandlene.

En annen mulighet er å bruke en klunk med cognac eller rom. Alkoholen fordamper fort fordi det er så varmt, men etterlater seg mye smak.

Vanilje er også en mulighet. Én vaniljestang gjør underverker for mandlene.

Her er oppskriften på brente mandler!

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er Polets 10 beste røde under 120 kroner

Her finner du 5 .000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Colorbox

Brente mandler

Her er oppskriften på brente mandler. Du får også noen gode idéer til hvordan du får dem til å smake supert!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

250 g Mandel

100 g Sukker

1 dl Vann

Olje, nøytral

Denne saken ble første gang publisert 07/12 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også