BRENDTE MANDLER: Brendte mandler gir fin førjulsstemning.=

BRENDTE MANDLER: Brendte mandler gir fin førjulsstemning. © Foto: Colorbox

Oppskrift på brente mandler

Brente mandler er enkel juleknask

Brente mandler er enkel juleknask. Vi har seks forslag til gode smaker.

Det lukter jul av brente mandler. De er enkle å lage. Du har sukker, vann og mandler i en kjele og koker til sukkeret smelter.

En oppskrift på brente mandler kan ikke komme uten en advarsel: Dette blir veldig varmt! Pass godt på så du ikke brenner deg. Det er moro å lage mat med barn - men akkurat her er det lurt å holde dem unna.

Brente mandler er gode i seg selv, men blir med noen enkle trekk til overraskende og spennende, gastronomiske perler. I Tyskland er det veldig vanlig å bruke kanel. Kanelen har du i fra starten.

Mandler
MANDLER: Kan bli til kulinariske perler med litt smeltet sukker og noen morsomme smaker. © Foto: istockphoto

Ellers er det en god idé å bruke sitronskall og/eller appelsinskall. Bruk et juliennejern (zester) eller kniv til å skjære skallet (unngå det hvite). Ha det rett i kjelen med sukker og mandler. Skallet fra én sitron setter masse smak på mandlene.

En annen mulighet er å bruke en klunk med cognac eller rom. Alkoholen fordamper fort fordi det er så varmt, men etterlater seg mye smak.

Vanilje er også en mulighet. Én vaniljestang gjør underverker for mandlene.

Her er oppskriften på brente mandler!

Les også:

Her er oppskriften på perfekt ribbe

Her er Polets 10 beste røde under 120 kroner

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

artikkel bilde

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Det er åpenbart hva du bør gjøre dersom du utsettes for en psykopat.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.