Jeg skal på sopptur i helgen. Skal du?

Min plan er rå og kul: Jeg har med med gåselever og primus. Resten er lett å forestille seg.

Dersom jeg får sopp til overs, kan det hende at jeg lager noen av disse oppskriftene. De er enkle og raske lage. Perfekt etter en lang sopptur.

Den første er en pai. Når paiformen er laget er resten en lek.

Den andre er en enkel pastarett og den siste er kyllingrett.

Her er oppskriftene!

God tur!

Omelett med sopp og bacon

Til 4 porsjoner:

100 g bacon

200 g blandet skogsopp

1 ss olje

salt

6 stk egg

4 ss vann

0,5 ts salt

1 ss hakketgressløk

3 stk tomat

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tomatisert pasta med sopp og grønnsaker

Til 4 porsjoner:

225 g tørket pasta

vann, salt og olje til koking

sjalottløk

3 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

1 ss tomatpuré

1 bokser hakkede flådde tomat er

rosmarin, frisk

basilikum, frisk

salt

pepper

200 g sopp

2 ss olivenolje

1 ss smør

2 dl oliven, sorte

salt

pepper

frisk, hakket basilikum

parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Stekt kyllingbryst med skogsopp

Bruk en blanding av det du har fra soppturen, og lag dette nydelige festmåltidet.

Til 4 porsjoner:

6 stk kyllingbryst (med skinn og vingeben)

4 kvist estragon

4 stk rødbet

500 g sopp (kantarell, steinsopp, sjampinjong)

1 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

2 ts buljongpulver, blandet ut med 2,5 dl vann

2 dl melk

1 dl matfløte

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!