Oppskrifter til helgen

Helgemenyen

Her har du helgens tre-retters! Forrett-shot, en eksotisk hovedrett og en overraskende dessert.

Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Her er en rykende fersk helgemeny du kan kose deg med i helgen. Den braker løs med ertesuppeshots som er en morsom måte å servere ertesuppe på. Er du så heldig å få tak i noen dråper med trøffelolje blir forretten raffinert og morsom, men du klarer det fint uten. Bevares.

Les også: Disse vaflene er perfekte

Så gjør vi et krumspring i hovedretten. Vi henter inspirasjon fra marokko og lager en krydret, men ikke sterk, gryte. Den er enkel å lage, men det litt tid å koke kjøttet skikkelig mørt.

Les også: Perfekte brownies

Les også: Perfekt pizzabunn

Desserten er enkel. C-momentet er å lage karamellsaus. Og her er et hint: Ikke få panikk når du heller i fløten og det begynner å boble voldsomt. Trekk av platen og rør rundt til det hele roer seg ned.

Her har du oppskriftene!

Vintips til ertesuppeshots

Her må vi ha en hvitvin, gjerne en som spiller opp mot det "grønne" preget i suppen. Vi kunne valgt en sancerre, men det er kanskje enda bedre med en grüner veltliner fra Østerrike:

Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2008, vnr 46487, kr 140.

Vintips til marokkansk gryte

Dette er en veldig smaksrik og litt spicy gryterett, og da trenger vi en rødvin med både god fylde og sødme, men også med litt syre og tanniner til å balansere det hele, som f.eks. denne italieneren:

Capitel della Crosara Valpolicella Classico Ripasso 2006, vnr 42806, kr 150.

Vintips til fiken med chevre og karamellsaus

Vanligvis er sancerre førstevalget til chèvre, men her er det så mye sødme fra både fiken og karamellsaus at vi havner på en dessertvin. En relativt ung tawny port harmonerer godt med aromaene vi finner i denne retten:

Niepoort 10 Years Old Tawny, vnr 13921, kr 176 (halvflaske).

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også