Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele, ha i mel og spe med fløten. Tilsett makaroni, tinte erter, fisk og krydder. Skill eggene og ha i

én og én plomme. Skjær forsiktig inn stivpiskede hviter til slutt. Hell gratengen i en godt smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek i ovn ved 200 °C i ca. 40 minutter til gratengen er godt hevet og gyllenbrun. Server med revne gulrøtter, eple evt. rosiner og kokte poteter.

Ingredienser:

(3-4 porsjoner)

2 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl fløte/fløtemelk

75 g makaroni

100 g frosne erter

ca. 400 g kokt fisk

1 ts salt

1/4 ts pepper

4 eggeplommer

4 eggehviter

1 dl revet ost

1/2 dl strøkavring

Oppskriften er hentet fra egg.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!