...Tønsberg!

På matmessen Smak09 på Lillestrøm ble det i går avgjort hvem som lager norges beste pizza. De lykkelige vinneren av prisen er pizzabakerene på restaurant Esmeralda i Tønsberg, Ako Mohammed og Limuli Salvatore.

- Gratulerer med prisen! Hvor lenge har du laget pizza?

- Takk. Jeg har jobbet som kokk i fem år, men bare 2 1/2 med pizza, sier Mohammed.

- Så kort?

- Ja, jeg er perfeksjonist og optimist, sier den lykkelige vinneren. - Jeg sa at jeg var 70% sikker på å vinne. Egentlig var jeg 100%, men så sa Salvatore at jeg ikke kunne si det til folk.

Les også: Slik lager du perfekt pizzadeig

Mohammed kommer fra Kurdistan og Salvatore fra Sicilia og de sier til Tønsergs Blad at de takker henholdsvis Gud og Allah for seieren.

Til daglig jobber de på Esmeralda i Tønsberg. Innehaver Svennik Petterson forteller at pizzaen har vært på menyen siden 2005 og at de de ikke er overrasket over at de serveres Norges beste pizza.

HAN LAGER NORGES BESTE PIZZA: Ako Mohammed lager norges beste pizza på Esmeralda i Tønsberg. © Foto: Per Gilding/Tønsbergs Blad

NORGES BESTE: Sånn ser den ut! © Foto: Esmeralda

- Det alle lurer på nå: Hva er oppskriften?

- Hehe, det kan vi ikke fortelle i full detalj, men det hjelper blant annet å ha en steinovn fra Italia.

- Rekker ikke det til i kveld. Andre tips?

- Jada. Det er avgjørende å bruke det italienske melet "tipo 00". Uten den blir ikke bunnen skikkelig sprø.

- OK. Og hva med toppingen?

- På denne pizzaen som vant NM finner du sorte oliven, italiensk salami og skinke, oreganomarinerte artisjokker, sjampinjong, frisk bøffel mozzarella, tomater og baslikum. Og mens jeg har sjansen: Jeg vil gjerne takke Jan Vardøen fra Oslo som var utrolig grei og hjalp oss i oppstarten for snart fire år siden.

Så da vet vi hva vi skal gjøre i helgen.

Les også: 10 mattips som gjør livet enklere

Les også: Helgemenyen: Bent Stiansens sparefest!

Les også: De beste sjokoladekakene

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!