De aller fleste nøyer seg med kjøpevarianten. Dersom du vil lage den selv og ikke la fabrikkmaten stjele julekvelden fra deg har du oppskriften her.

Det er forbløffende enkelt. Alt du trenger er kål, eddik, salt og karve - og kanskje epler om du liker det.

Ja, så var det kanskje én ting til...

Se video: Lær å lage ribbe med Hellstrøm og Sjuve

Les også: Alt om ribbe

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Klassisk surkål til julematen

Dette er en helt klassisk oppskrift på surkål. Du finner riktignok noen epleskiver her, men de kan du eventuelt utelate. Ellers er det karve, eddik og sukker som gjør surkål til surkål.

Til 4 porsjoner:

1 stk kålhode

2 ts karve

2 stk eple

1 ts salt

2 ss sukker

2 ss eddik

Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Oppskrifter mot fyllesyke

Mat for fyllesyke

Dagen derpå? Dette er vitenskapelige bevist å fungere.