Annonse

De aller fleste nøyer seg med kjøpevarianten. Dersom du vil lage den selv og ikke la fabrikkmaten stjele julekvelden fra deg har du oppskriften her.

Det er forbløffende enkelt. Alt du trenger er kål, eddik, salt og karve - og kanskje epler om du liker det.

Ja, så var det kanskje én ting til...

Se video: Lær å lage ribbe med Hellstrøm og Sjuve

Les også: Alt om ribbe

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Klassisk surkål til julematen

Dette er en helt klassisk oppskrift på surkål. Du finner riktignok noen epleskiver her, men de kan du eventuelt utelate. Ellers er det karve, eddik og sukker som gjør surkål til surkål.

60 min

Til 4 porsjoner

1 stk kålhode

2 ts karve

2 stk eple

1 ts salt

2 ss sukker

2 ss eddik

Fremgangsmåte

Fjern det ytterste laget på kålen. Skjær resten i så tynne strimler du klarer med en kniv. Skjær eplene i skiver (fjerne kjernehuset). Legg lagvis: Kål, epler, karve og salt. Legg så mange lag du ønsker. Ha i litt vann, ca 1 dl. La det koke under lokk i 45 minutter. Smak til med eddik og sukker. Noen liker mer og noen liker mindre. Smak deg fram.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Oppskrifter mot fyllesyke

Mat for fyllesyke

Dagen derpå? Dette er vitenskapelige bevist å fungere.