Hør: Gjør mindre!

En gang til: Gjør mindre!

Det er mantraet når det gjelder fisk på grillen.

I videoen viser jeg hvor lite du behøver å gjøre. Og det er lite.

Veldig lite.

Jeg kan oppsummere: Legg fisk på grillen.

 

Det finnes smarte teknikker for å steke fisk, få en biff perfekt og metoden som får baconet best er uslåelig. Men, når det kommer til å grille fisk er det mange fallgroper - bokstavelig talt.

Stort sett havner du i trøbbel når du skal snu fisken. Den går i oppløsning og fiskebitene blir offer for kullets nådeløse hete (ja, eller i gassflammens glovarme klør).

I tillegg til faren for oppløsning kan fisken setter seg fast i metallet.

Oppsummeringsvis har vi to problemer. La oss tar for oss problem én: å snu fisken.

Løsning: Ikke gjør det. Stek fisken bare fra den ene siden.

Problem to: Fisken setter seg fast.

Det er litt verre, men ikke, eh, uløselig.

 

Du burde absolutt:

  • Vaske grillen - gjør det skikkelig, jo mer som sitter igjen, desto større er sjansen for at fisken henger seg fast.
  • Ha skinnet på - Skinnet på fisken holder fisken bedre sammen. Det smaker også godt (det er bare å lære seg å like skinnet).
  • Varm opp grillen - Jo varmere grillen er, jo mindre er sjansen for at fisken henger seg fast.

 

Du kan kanskje også:

  • Olje - du kan, men må ikke, ha litt olje både på fisken og på grillen.
  • Og, som sagt: Ikke rør. Dette går helt av seg selv.
  • Prøve siste utvei: Bruke en av de redskapene som klemmer fisken sammen og legger rett på grillen. Det er ikke nødvendig, men du slipper nitidig vasking og det er mindre sjanse for å mislykkes.
  • Ikke all fisk egner seg like godt på grillen. Torsk og sei løser seg raskere opp enn laks og ørret, for eksempel.

 

I videoen griller jeg makrell. Det er sommerfisken over alle sommerfisker, synes jeg. Og her kommer noen forslag til hva du kan server til makrellen:

 

  • Tzatziki: Altså tykk yoghurt med hvitløk og agurk. Prøv gjerne med eple og/eller pære.
  • Tabouleh - bulgurgryn (kjapt og enkelt å få tak i!) med masse mynte
  • Smørstek vårløk og ingefær
  • Stek løk og masse timian
  • Sennepssaus, sjalottløk og litt epleeddik
  • Crème fraîche med hakket (kokt) artisjokk, gressløk og hvitløk
  • Sylteagurk, rømme og hakkede mandler
  • Finsnittet fennikel, dill, olje og eddik

 

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!