Vi er klare for en ny uke med gode smaker. Her er mitt forslag til hvordan uka blir best.

Mandag: Kul pasta med rosa fisk og rosa pepper

Dette er en gjenganger på mitt kjøkken. Siden jeg begynte å lage den en gang på 90-tallet har den blitt et fast innslag i hverdagslivet. Det er skiver eller små terninger av røkt laks som vendes raskt i en stekepanne sammen med crème fraîche. Det er pastasausen som du serverer sammen med finsnittede sukkererter.

 

Tirsdag: Suppe toppet med stekte pølser

En skikkelig krydret, varm linsesuppe er det kroppen vil ha en hustrig høstdag. Kjør suppa glatt med en stavmikser og server den med stekte chorizopølser.

 

Onsdag: Meksikaner som stekes i panna

Vi tar en snartur til Mexico denne uka. Der setter vi oss ned på kafeen og spiser quesadilla: Den lages ved å smøre tortillas med smøreost og tørket koriander, legger i krydret og tomatisert kjøttdeig og bretter til en halvmåne som stekes sprø. Hold dem varme i ovnen - og gratiner eventuelt med ost på toppen av quesadillaen. l

 

Torsdag: Luksustorsdag med den beste gryta

Du kan se video av hvordan denne viltgryta lages her. Bruk gjerne reinsdyrskav (slik som brukes i finnbiff).

 

Fredag: Den enkle teknikken gir saftig fisk på fredag

Dette er en flott teknikk som holder på saftigheten til fisken (sjekk hvordan det ser ut når du tar av skinnet).

Til denne fisken foreslår jeg å lage verdens beste potetsalat.

 

Lørdag: Mammas oppskrift

Dette bildet (ikke de vakreste) er tatt hjemme hos mor. Og oppskriften er hennes. Æres den som æres bør - denne oppskriften er like enkel som den er god. Bare pass på å ha god nok tid.

Søndag: Den beste fiskegratengen

Vi avslutter denne smaksuka med en flott fiskegrateng. Om du ikke får tak i kantarell, så går det fint med annen sopp du finner i butikken.

 

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Linsesuppe med stekt pølse

Linsene blir gode med denne oppskriften.

Til 2 porsjoner:

200 g linser, gjerne røde

1 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk gulrot

10 cm stangselleri

1 bokser tomat

vann

20 cm chorizopølse

1 stk buljongterning

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Viltgryte med rognebærgelé og geitost

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte.

Til 4 porsjoner:

2 dl tørket sopp

2 dl madeira

1 ss sennepspulver

600 g viltkjøtt, f. eks hjort flatbiff eller rimeligere stykker

3 stk sjalottløk

1 stk purre

2 stk gulrøtter

2 stk persillerøtter

2 stilker stangselleri

2 skiver bacon

2 fedd hvitløk

1,5 l viltbuljong, eller annet buljong, utblandet med vann

2 ss rognebærgelé

2 dl kremfløte

150 g chèvre

100 g brunost

salt og pepper

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Christopher Sjuve

Lammeskanker

Slik lager mammaen til Sjuve lammeskanker...

Ingredienser:

5 ss hvetemel

1 ss koriander

salt og pepper

4 ss timian, frisk

2 stk tomatboks

6 stk lammeskank

2 stk rødløk

3 stk gulrøtter

0,5 stk sellerirot

2 dl hvitvin eller eplesaft

1 dl balsamico

1 stk hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!