Jeg elsker å lage matgaver. Og en av mine favoritter er orangettes - de små, tynne bitene av kandisertappelsinskall som er dyppet i sjokolade.

Disse kaller jeg for shortcut-orangaettes, siden jeg bruker ferdig kandiserte appelsinskall (som jeg kjøpte på Ali Baba's Cave for Bakers. Jeg kunne kalt dem jukse-orangegettes også, men det er kanskje litt nedsettende. Du kan lage dine egne selvsagt, det gir god karma:

Jeg har gjort det selv, på denne måten.

Det er ikke vanskelig, men det tar litt tid.

Shortcut-orangettes på den annen side er superenkelt å lage, for ikke å glemme ren nytelse: Få ting her i livet kan sammenlignes med å stå foran en bolle med smeltet sjokolade og dyppe håndfuller med kandiserte appelsinskall biter i blandingen og se hvordan de koser seg i sitt sjokoladespa, og så ta dem ut med en kjekk, stor sjokolade-dyppe-gaffel og sette dem delikat til tørk på en feuille guitare (et stativ som konditorene bruker), kanskje med litt behagelig musikk i bakgrunnen.

Herlige og seige, glatte, med masse sjokolade og et hint av bitterhet - dette er de enkleste sjokoladebitene du kan lage. Kombinasjonen av sjokolade og appelsin, et mirakel i seg selv, gjør dem til en perfekt og fancy kompanjong til en kopp sterk espresso. Uten kaffe, for seg selv, mens du leser et blad? Joda, det funker også.

Her er oppskriften.

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Sjokoladestenger med appelsin

Det greieste er å kjøpe ferdige, kandiserte appelsiner.

Ingredienser:

230 g kandisert appelsin skall

220 g sjokolade, helst mørk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!