Ukens beste vinkjøp

Skikkelig kjøttvin

Lam, vilt eller kraftige kjøttgryter bør stå på menyen når du skjenker denne vinen i glasset.

UEIKET: Cépage Syrah er ikke fatlagret og har fått seks måneders flaskemodning før salg.

UEIKET: Cépage Syrah er ikke fatlagret og har fått seks måneders flaskemodning før salg. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Ukens vin kommer fra den nordligste delen av Rhône, og der er det syrah som er høvdingen blant druene. Det er den også i vår vin, som er laget på 100 prosent syrah.

Produsent er Cave des Vignerons Rhodaniens, og vinen er ikke lagret på fat, hvilket gir den et veldig rent, fruktig og druetypisk uttrykk.

Cépage Syrah 2007, vnr 10712, kr 139,90, 85 poeng.

Dyp rød farve som brekker mot fiolett. Fin og syrah-typisk duft av mørke skogsbær med hint av kamfer, krydder og urter. God fylde med flott frukt, god syre og en lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen kan drikkes nå, men tåler også tre til fire års lagring. Det er en typisk kjøttvin, og du kan drikke den til okse, men lam og vilt er enda bedre. Kraftige gryteretter er aldeles glimrende.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Reinsdyrgryte

Hjortebiff med tyttebærsaus

Lammegryte med sopp og bacon

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Frisk og lett hvitvin

Sødmefull italiener

Flott rødvin fra Provence

Billig italiener

Syrah til å varme seg på

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning