Produktene blir tilgjengelige i butikkene lørdag 8. mars.

Vinmonopolet operer med flere temaer i dette slippet for mars og april. Både pinot noir, prosecco og øl er satsningsområder, og på matsiden er det pizza som gjelder. Produktutvalget bærer også preg av dette, uten at det nødvendigvis slo like heldig ut overalt. Vi syntes f.eks. at det var en cava som var det beste kjøpet blant de musserende, og ikke en prosecco.

84 nye produkter

Som i januar, lanseres det også nå 84 nye produkter, fordelt på vin, øl og brennevin. Vi har valgt ut ti stykker, som vi synes holder høy kvalitet i forhold til prisen. De fordeler seg på én musserende, én hvit, seks røde, én øl og ett brennevin. Anmeldelser av disse er listet opp i den rekkefølgen nederst i artikkelen.

Vin og mat

I anmeldelsene skisserer vi hvilken mat som passer best til de enkelte vinene, og vi har også tatt med noen ord om hvorvidt de kan lagres og i så fall hvor lenge.

Sørg også for å få med deg disse nyttige vinartiklene:

Hvordan velge vinglass

Hvorfor det er bra med skrukork

Riktig serveringstemperatur for forskjellig typer viner

Når du skal dekantere en vin

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!