Vi er glade i pappvin her i landet. Faktisk er over halve volumet av all vin som selges her på berget nå pappvin. Det er flere grunner til det.

For det første er pappviner som regel rimeligere enn om man skulle kjøpt tilsvarende vin på flaske, og det kommer jo godt med når prisnivået på vin ligger såpass høyt som det gjør i Norge.

I tillegg er det praktisk. Er man hjemme, er det greit å kunne ta seg et glass nå og da. Skal man ut på tur, og vi nordmenn er jo et turfolk, er det fint å slippe flaskeklirring og i verste fall -knusing når man skal transportere vinen.

Ikke vanskelig å bestille

Har du ikke bestilt vin på polet før? Det er såre enkelt.

Du går bare til polets nettsted og finner frem de vinene du vil ha, og bestilling og betaling er like enkelt som du er vant med fra andre nettbutikker.

Det som er veldig praktisk, er at du kan velge om du vil ha utlevert vinen på ditt nærmeste polutsalg, nærmeste posthus eller post i butikk, eller du kan til og med få varene helt hjem på døren.

Vi har større tester av både rødvin på papp og hvitvin på papp her på Klikk, men da er det som oftest viner i basissortimentet til polet.

Det finnes imidlertid også veldig gode pappviner i bestillingslisten, og vi presenterer her fire av våre favoritter, to hvite og to røde.

Se også våre guider til kjente vindistrikt:

Alsace

Champagne

Rioja

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!