Frescobaldiene har vært en prominent familie i Toscana siden middelalderen, spesielt som bankierer, hvor de finansierte krigene til både konger og fyrster.

De startet med vinproduksjon allerede i 1308, og er den dag i dag en viktig produsent i Toscana. Deres kanskje beste vin, Ornellaia, er helt i superklassen. Men de lager også en lang rekke andre typer vin, inkludert chianti.

Share

Vår vinanbefaling denne uken er, nettopp, en chianti, nærmere bestemt en chianti riserva fra området Rufina i den meget gode årgang 2006.

Nipozzano Chianti Rufina Riserva 2006, vnr 34983, kr 159, 86 poeng.

Dyp rubinrød på farve. Mørke kirsebær i duften med innslag av lær, krydder og urter. God fylde med fin, sursøt frukt, god syre og en lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også lagring i tre til fire år. Det er en typisk "kjøttvin", og du kan drikke den til både okse, lam og vilt. Den er også god til pasta med kjøttsaus.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Ossobucco

Koteletter og pasta med saus av soltørkede tomater

Lasagne

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Frisk og lett italiener

Riesling til asiatisk sjømat

Nydelig barbera

Syrah til kjøttgrytene

Frisk og lett hvitvin

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!