Vi tar turen til Toscana, hvor sangiovese-druen er helt konge. Chianti er nok den mest kjente av vinene som baserer seg på denne druen, men mange har nok også hørt om Brunello di Montalcino. Vino Nobile di Montepulciano er det kanskje ikke så mange som har stiftet bekjentskap med, men det er også flotte viner. Disse finnes også i en " junior-utgave" med kortere lagring, kalt Rosso di Montepulciano, og det er en slik som er vår vinanbefaling denne uken.

Vi likte 2007-årgangen av TreRose Rosso di Montepulciano veldig godt, og nå er 2008-årgangen her. Den har en litt slankere og syrligere, men er fremdeles en god vin til prisen.

TreRose Rosso di Montepulciano 2008, vnr 41980, kr 99,90, 82 poeng.

Transparent rubinrød. Dufter av syrlige bær med hint av urter og krydder. Middels fyldig med kjølig frukt, frisk syre og en middels lang ettersmak med ganske tydelige tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, og selv om den tåler et par år i kjelleren, tror vi ikke den vinner noe særlig på det. Det er en ganske stram og syrlig vin, og den er derfor mer egnet til mat enn til ren kos. Drikk den til pizza, pasta og lyst kjøtt som kylling og svin.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Pizza med kjøttboller

Pasta Milano

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Riesling til asiatisk sjømat

Nydelig barbera

Syrah til kjøttgrytene

Frisk og lett hvitvin

Sødmefull italiener

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!