Det som er så fint med kylling, er at du kan bestemme akkurat hva den skal smake. Tenk på den som et blankt lerret du kan male med de smakene du vil.

Share

En radikal måte å endre smaken på er bruke karri. Denne lettvinte oppskriften er med kokosmelk og er veldig smakfull.

En helt annen variant er å bruke masse urter. Clotilde, vår matblogger fra Paris, lager en kylling som er smaksatt med rosmarin, timian og sitron. Oppskriften finner du her.

Noen ganger er det praktisk å bare å kjøpe kyllinglår. I saken nedenfor finner du fire forslag til hvordan du kan tilberede kyllinglårene.

Her om dagen saltbakte jeg en kylling med glimrende resultat. Følg lenken og les om hvordan du enkelt kan få til en herlig saftig kylling bare ved hjelp av salt.

God helg!

Les også:

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du tiramisu

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær, skrelt

2 ts karri

1 ts cayennepepper

2 ts kumin

1 bokser kokosmelk

1 kylling, i seks biter

3 stk tomatboks

100 g cashewnøtter

4 ss yoghurt naturell

4 ss koriander, fersk

4 ss smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Kylling med 40 hvitløkfedd

Det høres mye ut med 40 hvitløkfedd, men når de bakes i ovnen som her blir de søte og myke og de mister stinget som fersk hvitløk her. Dersom du har en potetpresse slipper du å skrelle alle feddene først. Det går også ann å presse feddene gjennom en metalsikt, men det kan være litt vrient.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

rosmarin kvister

timiankvist

40 stk hvitløksfedd

3 ss crème fraîche

olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Muriels kylling

Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på kylling som hun fikk fra Muriel. En gang i livet må du følge denne enkle oppskriften til punkt å prikke. Alt annet ville være idiotisk.

Ingredienser:

1 stk gårds kylling, ca 2 kilo

1 ss olivenolje

havsalt og nykvernet pepper

1 stk vanlig, stor hvitløk

1 stk sitron, helst organisk delt i fire

4 kvist timian, frisk

2 kvist rosmarin, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!