Vinen kommer fra dette området: Mendoza


View Larger Map

Argentina er viden kjent for sitt flotte oksekjøtt, og da er det ikke så rart at de fleste rødvinene fra dette landet er ganske kraftige og sitter som støpt til nettopp denne maten. Malbec og cabernet sauvignon er gjerne førstevalget blant druer til disse vinene.

Vår vinanbefaling denne uken er imidlertid basert på druen bonarda, og med den som utgangspunkt blir vinene slankere og lettere. Vinen er fra Mendoza, og produsent er den nærmest allestedsnærværende franske vinfamilien Lurton.

Lurton Bonarda 2007, vnr 32558, kr 90, 82 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Frisk og fruktig duft av mørke og røde bær med innslag av lakris og eucalyptus. Lett og slank i munnen med flott frukt, brukbar syre og veldig snille tanniner. Saftig, leskende og lettdrikkelig stil.

Vinen er veldig lettdrikkelig, og krever egentlig ikke mat. Men den går fint til enkel og ikke for kraftig hverdagsmat, som pizza, pasta og kylling. Den er også glimrende til hvit fisk. Kanskje dette er rødvinen du skal servere til juletorsken? Vinen er best lett avkjølt; 10-12 grader skulle være passe. Den kan nok lagres 1-2 år, men vi tror ikke det har noe for seg. Det er nemlig den friske frukten vi er ute etter.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Grillet torsk med lun bønnesalat

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Pasta med tomat og ruccula

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Glimrende viltvin

Billig rød portugiser til kraftige kjøttretter

Rimelig og fruktig rioja

Mineralsk hvitvin

Sør-fransk rødvin til høstens kjøttmiddager

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!