Vinen kommer fra dette området: Rhône


View Larger Map

Til vilt trenger vi ganske fyldige og smaksrike viner uten altfor aggressive garvestoffer. Da blir det gjerne til at vi havner i Rhône, og denne gang tar vi turen til den sydlige delen av dette flotte vindistriktet. Her "ruler" Châteauneuf-du-Pape, men dette er en ganske dyr vin, og du må gjerne ut med opp mot 300 kroner, ja, helst over det også, for å få en riktig god en. Men det finnes heldigvis rimeligere alternativer.

Côtes du Rhône er å se på som en "juniorutgave" av Châteauneuf, og ukens vinanbefaling kommer fra en av de beste produsentene i distriktet, nemlig André Brunel.

Domaine André Brunel Cuvée Sommelongue 2006, vnr 48076, kr 145, 85 poeng.

Dyp rubinrød på farve. Typisk duft av mørke skogsbær med innslag av urter og lyng. God fylde med rik frukt, bra syre og ganske lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinen kan drikkes nå, men den tåler også lagring i 3-4 år. Som vi allerede har vært inne på, passer den godt til vilt, men den kan også drikkes til lam og kraftige kjøttgryter.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Helstekt indrefilet av elg med portvinsaus

Høstgryte med rotmos, sopp og rørte tyttebær

Reinsdyrmedaljong

Flere gode tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Billig rød portugiser til kraftige kjøttretter

Rimelig og fruktig rioja

Mineralsk hvitvin

Sør-fransk rødvin til høstens kjøttmiddager

Topp rødvin til torsk

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!