Stoffet resveratrol, som finnes naturlig i rødvin og druer, kan nemlig motvirke aldring.

Forskere skal ha påvist gode effekter på hjerte, muskler, øyne og beinbygning, skriver Forskning.no.

Bra for overvektige

Det er forskere fra National Institute on Aging (NIA) som har funnet ut at stoffet reduserer de fysiske plagene til aldrende mus.

Tidligere er det blitt påvist at resveratrol kan forlenge levetiden og bedre livskvalitetet hos overvektige mus. Nå har forskerne kommet fram til at kjemikaliet også har en en gunstig virkning på musekroppenes fettstoffer.

Redusert kolesterol

Det totale kolesterolnivået ble betydelig redusert hos musene etter ti måneders behandling med resveratrol.

Også beinkvaliteten var mye bedre hos musene som gikk på resveratroldiett, sammenlignet med musene som ikke fikk stoffet.

Eldre mus fikk dessuten redusert grå stær, de fikk bedre balanse og motorikk.

Gjenstår å prøve på mennesker

De musene som gikk på høykaloridiett uten resveratrol, hadde kortest levetid. Likevel ble ikke livstiden nevneverdig forlenget hos musene som fikk resveratrol i godt voksen alder.

Forskere har tidligere funnet ut at resveratrol kan forlenge livet til både gjærsopp, fluer og fisk.

- Funnene kan muligens øke interessen for resveratrol som et middel mot aldring. Nå gjenstår det å utforske hvordan stoffet virker inn på mennesker, sier direktør i NIA Richard J. Hodes i en pressemelding.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!