Finn billig fly til Bordeaux her:

Bordeaux by er hjertet i en region preget av vinmarker, slott og middelalderbyer. Til alt overmål er det korte avstander og gode kommunikasjoner. Bordeaux er en storby med behagelig format, praktfulle bygninger, parker, plasser og statuer. Stor nok for de fleste, samtidig liten nok til å ikke drukne i, slik man kan føle det i de virkelige store byene.

Bordeaux ligger ved elven La Garonne med autentisk fransk sjarm, som en slags Paris i miniatyr. Om formålet er en romantisk helgetur, et utgangspunkt for (vin) utflukter i verdens mest omtalte vindistrikt eller et stopp på bilferien, finner besøkende ekte, franske følelser i Bourdeaux.

Mat og vin

Bordeaux er verdens vinhovedstad - og da er det vel unødvendig å oppfordre til å ta et glass eller to. Maten i Bordeaux er som i Frankrike ellers, veldig god. Lokale spesialiteter og franske fristelser går hånd i hånd, helst fulgt av lokale Bordeaux-viner. Østers, oster, sjokolade, gåselever og trøfler er bare noe av det du kan friste ganen med i det gastronomiske knutepunktet som Bordeaux er. Her finner du restauranter for enhver smak og lommebok.

Det er flust av gode spisesteder - både i Bordeaux og i landsbyene utenfor. Man blir sjelden skuffet av det franske kjøkken, og mottagelsen er hjertelig. Treretters middager med valgmuligheter, med eller uten vin, er vanlig. Gå ikke glipp av gåselever med lokal søtvin, eller lam grillet på ved fra vinranker.

Her kan du lese mer om Bordeaux på nett:

Maison de la France/Det franske turistkontor: www.franceguide.com

Turistkontoret i Bordeaux: www.bordeaux-turisme.com

Turistkontoret i St. Emilion: www.saint-emilion-tourisme.com

Turistkontoret i Sauternes: www.maisondusauternes.com

Direktefly Gardermoen-Bordeaux: www.norwegian.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!