Det er totalt 73 nye produkter i basis, parti og test nå i januar, og de fordeler seg som følger: 24 rødviner, 24 hvitviner, 4 musserende, 13 brennevin og 8 øl. De blir tilgjengelige i butikkene førstkommende fredag.

Om du er på sparebluss nå i januar, må du få med deg våre fem gode viner under hundrelappen.

Mye hvitvin

Som det fremgår ovenfor, er det usedvanlig mye hvitvin til å være et vinterslipp, og det er også en håndfull musserende her. Polet legger seg vel på trenden, som har vært omtalt i flere aviser i det siste, om at vi drikker stadig lysere og lettere.

Trendene starter gjerne på Oslo Vest før de sprer seg videre utover landet, og nå øker altså hvitvin, rosévin og musserende på bekostning av rødvin, sterkvin og brennevin.

Blant de hvite finner vi endel chablis og sentralburgundere (de sistnevnte fryktelig dyre), samt noe tysk riesling, noen italienere etc.

Kraftige røde

De røde vinene favner også over et vidt spenn, men kjernen her er kraftig zinfandel fra California og nesten like kraftige viner fra Corbières i Languedoc-Roussillon. Disse er gode å ty til når du skal servere kraftige kjøttgryter.

Ti gode kjøp

Fra slippet har vi valgt ut det vi mener er de ti beste kjøpene. De fordeler seg på én musserende, fem hvitviner og fire rødviner, og du finner nærmere omtale av dem, og hvilken mat som passer til nedenfor.

Få også med deg disse nyttige vinartiklene:

Guide til valg av vinglass

Riktig serveringstemperatur for forskjellige viner

Dekantering av vin

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!