Julaften nærmer seg med stormskritt, men du har fremdeles et par dager på deg til å gjøre de siste innkjøpene. Vi har gode tips for drikke til både ribbe, pinnekjøtt og lutefisk. Vi har også gjennomført en kjempetest av juleøl, fordelt på butikkøl, norske sterke og utenlandske sterke. Nå er turen kommet til champagne.

Fem gode

Vi smaker ganske mange champagner i løpet av et år, men her har vi valgt ut fem gode vi har smakt de siste månedene, som alle holder god kvalitet, og er ganske moderat priset. De er alle i polets basissortiment, så de skulle være ganske enkle å få tak i, selv nå tett oppunder jul. Nærmere omtale av vinene finner du nederst i artikkelen.

Alle disse champagnene fungerer godt som aperitif, samt til fingermat og lettere sjømatretter. Vinene fra Gonet-Medeville og Egly-Ouriet tåler også litt kraftigere mat, som f.eks. kylling med kremet sopp eller kalv med sjysaus.

Om du vil servere fingermat til champagnen, så er disse oppskriftene aldeles glimrende:

Ostekuler

Peppermakrell som pålegg

Snacks med chèvre og spekeskinke

Skagenrøre

Canapeer med reddik og avocado

 

OBS: Vinmonopolet har stengt julaften og nyttårsaften

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!