Det blir ikke et øl i tradisjonell forstand, mer en leskedrikk. Ølet får også en helt minimal alkoholprosent (ca 0,4%). Det kan drikkes det som det er, eller brukes for å lage en skikkelig god drink.

Du kan eksperimentere med sukkermengde og type. Med to desiliter sukker blir det omtrent så søtt som brus. Bruker du brunt sukker gir det mørkere og mer smakfull øl. Du kan bytte sitron med lime, eller kutte ut sitron helt for å få en mindre syrlig smak. I det hele tatt; start et lite bryggeri på kjøkkenbenken og eksperimenter i vei.

Slik gjør du det:

Du trenger: En stor brusflaske (1,5 liter), en trakt, sukker, sitron, tørrgjær og fersk ingefær.=

Du trenger: En stor brusflaske (1,5 liter), en trakt, sukker, sitron, tørrgjær og fersk ingefær. © Foto: Øivind Lie

Finrevet: Riv ingefæren på den fineste delen av rivjernet.=

Finrevet: Riv ingefæren på den fineste delen av rivjernet. © Foto: Øivind Lie

Lite gjær: Ikke lett å måle en kvart teskje, men det er noe slikt.=

Lite gjær: Ikke lett å måle en kvart teskje, men det er noe slikt. © Foto: Øivind Lie

I flasken: Bruk flasken til å blande gjær å sukker.=

I flasken: Bruk flasken til å blande gjær og sukker. © Foto: Øivind Lie

Sitron: Skvis en sitron og bland med ingefæren=

Sitron: Skvis en sitron og bland med ingefæren © Foto: Øivind Lie

Friskt vann: Fyll opp med friskt vann. La det være igjen 3-4 centimeter med luft på toppen.=

Friskt vann: Fyll opp med friskt vann. La det være igjen 3-4 centimeter med luft på toppen. © Foto: Øivind Lie

Løs opp: Vend flasken til alt sukkeret er løst opp. La den stå litt og sjekk at det ikke har lagt seg sukker i bunnen.=

Løs opp: Vend flasken til alt sukkeret er løst opp. La den stå litt og sjekk at det ikke har lagt seg sukker i bunnen. © Foto: Øivind Lie

Gjæring: Sett flasken til gjæring.Det tar omtrent ett døgn. Klem på flasken. Her ser du flasken før gjæring. Når den er ferdig klarer du bare å klemme inn noen millimeter.=

Gjæring: Sett flasken til gjæring.Det tar omtrent ett døgn. Klem på flasken. Her ser du flasken før gjæring. Når den er ferdig klarer du bare å klemme inn noen millimeter. © Foto: Øivind Lie

Erik Hannemann

Ingefærøl

Det er morsomt å lage ingefærøl. Men, pass på så ikke flasken sprekker!

Ingredienser:

1,5 dl sukker

1,5 ss ingefær, revet

0,25 ts tørrgjær (en knivsodd)

1 stk sitron

vann (nok til å fylle flaska nesten opp)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!