Ta høsten med inn og lag lun høststemning i stua med denne pærekaken til kaffen!

Ta høsten med inn og lag lun høststemning i stua med denne pærekaken til kaffen! © Foto: Anders Martinsen

(8-10 kakestykker)

200 g smør

150 g sukker

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

3 ts malt ingefær

3 egg

1 dl melk

500 g pærer

Smør en randform, ca. 2 liter, med litt smeltet smør og dryss den med mel.

Visp smør og sukker luftig med en håndmikser. Sikt inn mel med bakepulver og ingefær og tilsett eggene, ett av gangen. Ha i melken til slutt.

Skrell pærene og skjær dem i båter. Hell røren i kakeformen og stikk pærene ned i røren.

Stek kaken i nedre del av ovnen ved 180° i ca. 50 min. (Ta en prøve med en kakepinne for å forsikre deg om at kaken er gjennomstekt.)

Avkjøles på rist før kaken hvelves ut av formen.

Server kaken med et lett melisdryss og vispet krem.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!