Pærekake med ingefær

Har du pæretre selv, eller kanskje du har tilgang på nyhøstede pærer fra svigermor eller naboen? Uansett vil denne pærekaken med ingefær garantert bli satt pris på av de som er så heldige å få smake på den. Dekk et lunt kaffebord og kos deg i den mørke høstkvelden!

Servert med vispet krem og et lett dryss med melis er denne pærekaken helt nydelig.
Servert med vispet krem og et lett dryss med melis er denne pærekaken helt nydelig. Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert
Ta høsten med inn og lag lun høststemning i stua med denne pærekaken til kaffen!
Ta høsten med inn og lag lun høststemning i stua med denne pærekaken til kaffen! Foto: Foto: Anders Martinsen

(8-10 kakestykker)

200 g smør

150 g sukker

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

3 ts malt ingefær

3 egg

1 dl melk

500 g pærer

Smør en randform, ca. 2 liter, med litt smeltet smør og dryss den med mel.

Visp smør og sukker luftig med en håndmikser. Sikt inn mel med bakepulver og ingefær og tilsett eggene, ett av gangen. Ha i melken til slutt.

Skrell pærene og skjær dem i båter. Hell røren i kakeformen og stikk pærene ned i røren.

Stek kaken i nedre del av ovnen ved 180° i ca. 50 min. (Ta en prøve med en kakepinne for å forsikre deg om at kaken er gjennomstekt.)

Avkjøles på rist før kaken hvelves ut av formen.

Server kaken med et lett melisdryss og vispet krem.

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også