Compañía Vinícola del Norte de España, forkortet CVNE, er blant de beste produsentene i Rioja. De er mest kjent under navnet Cune, som også er etablert som varemerke for vinene deres.

Vi har tidligere anmeldt deres veldig gode Cune Rioja Reserva 2005 . Nå er det imidlertid den rimeligere "lillebroren", Cune Rioja Crianza 2006, som står på programmet. Også denne en meget god vin i forhold til prisen.

Vinen er laget på en drueblanding av 80% tempranillo og de siste 20% en blanding av garnacha og mazuelo. Den har fått ett år lagring på en miks av franske og amerikanske eikefat.

Cune Rioja Crianza 2006, vnr 57057, kr 127,90, 85 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Solbær og jordbær i duften med hint av vanilje, urter og krydder. Middels til god fylde med fin fruktighet, frisk syre og en ganske lang ettersmak med fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også lagring i to til tre år. Det er en typisk kjøttvin, og den passer til både okse, lam og vilt. Den har også såpass god sødme at du kan bruke den til grilling, hvis du bare sørger for å styre unna de aller mest spicy og sursøte marinadene og sausene.

Her er noen gode oppskrifter på retter som passer til vinen:

Helstekt lammelår på grillen

Biff med bacon, kremet spinat og stekte tomater

Langstekt elgstek

Flere gode tip i serien Ukens beste vinkjøp, finner du her:

Det beste chianti-kjøpet

Glimrende sider

Råbillig portugiser

Knallkjøp fra kjendiskokker

Billig alternativ til chablis

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!