jobb arbeid

FORFREMMELSE: Har du vært fast i samme stilling i en årrekke, og føler at du ikke kommer videre? Her er noen vanlige årsaker til hvorfor du ikke blir forfremmet. © ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos

- Prosessen mot å bli forfremmet kan sammenlignes med et jobbintervju, med den forskjell at det er mye mer omfattende, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Stine Talseth i Adecco.

For en del forfremmelser må du søke på samme måte som du ville gjort i en hvilken som helst annen stilling, mens du for andre slipper denne formelle runden.

- Uansett hvordan prosessen forgår vil allikevel hver dag på jobben være som en caseoppgave, mener kommunikasjonsdirektøren.

- Du skal ikke bare prestere i den timen selve intervjuet varer, du blir grundig vurdert over lang tid. Som vi alltid sier: Det beste grunnlaget for karrieren din gjør du ved å gjøre en veldig god jobb der du er nå.

Her følger noen vanlige årsaker til hvorfor du ikke blir forfremmet.

Dette er avgjørende forfremmelse

Coach Lise D. Hillås ved tildetbedre.no mener at å ikke ha en følelse for ledelsen og bedriftens forventninger og kunne bygge opp under deres behov, er hovedårsaken til at du ikke blir forfremmet.

- Det avgjørende er ikke hva bedriften kan gjøre for deg, men hva du kan gjøre for bedriften.

- Og sette seg selv og egne behov i fokus resulterer sjelden i forfremmelser.

Hillås understreker at du også må kunne kombinere sosiale egenskaper med faglig dyktighet.

Videre påpeker coachen at å være på riktig sted til riktig tid er vesentlig.

- Og det å kunne ane ledelsens behov og tilpasse seg rollen/stillingsbehovet og bruke kunnskapen om bedriften, organisasjonen og den nye rollen som fokus i en søknad.

Les også:

Slik sier du opp jobben

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!