SORT KATT: I noen land betyr det ulykke å møte en sort katt. I andre land betyr det lykke. © FOTO: Viewminder

"Hunder kommer når man roper på dem. Katter noterer seg det man sier og kommer eventuelt tilbake til saken." Sitatet er hentet fra professor og forfatter Mary Bly.

Det er kanskje ikke så rart at de gamle egypterne tilba katten? De gjør som de vil og nedlater seg dann og vann til å beære oss med sitt nærvær.

Det sies at når du skaffer deg pus er det katten som skal velge deg, og ikke omvendt.

I middelalderen var det ikke noe særlig å være katt siden de ble forbundet med hekser og djevelen og ble drept for fote.

Men da Svartedauden kom til Europa, ble katten tatt inn i varmen igjen. For hvem andre skulle ta hånd om rotteplagen enn katten?

I dag er katten et elsket kjæledyr, og det går til og med ann å forsikre pus, om den skulle være så uheldig å bruke opp ett av sine ni liv.

Test kunnskapen din

Vi har lett fram en rekke morsomme fakta om pus.

Så er det om å gjøre å gjette hvilket av de tre svaralternativene som er det riktige.

Noen tror vi er ganske lette å gjette. Andre svar må du kanskje rote litt rundt i hjernebarken eller ty til verdensveven for å finne.

Klarer du alle, er du virkelig god.

Test deg selv i quizen på toppen!

Vil du lese flere slike saker? Følg Kvinneguiden på Facebook.

Kilder: cat-world.com.au, care2.com, guinnessworldrecords.com, petvett.com, nrk.no.

Foto: Viewminder/Flickr.com, Toni Viemeröckr.com, Stuart Williamsckr.com, Mogan Brennckr.com, Trhish Hammeckr.com, Ninkitackr.com, Ken Bosma/Flickr.com.

Les hele saken
Les alt om:

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!