Lene og Tonje er ferdige med «Farmen»-hytta etter et hektisk år

Farmen-parets hytteparadis: Møtte veggen under byggingen

Med salg av to leiligheter, oppussing av nytt hjem i Oslo og en intens byggeprosess av hytte – møtte Lene Sleperud veggen og måtte oppsøke psykolog. Nå kan hun og forloveden Tonje Føystad Garvik endelig slappe av i sin fiks ferdige Farmen-hytte.

PUSTER LETTET UT: Tonje og Lene er endelig ferdige med å bygge og innrede Farmen-hytta etter et intenst år.
PUSTER LETTET UT: Tonje og Lene er endelig ferdige med å bygge og innrede Farmen-hytta etter et intenst år. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Velkommen til Farmen-hytta vår. Nå er vi akkurat ferdige med siste finish, smiler Tonje Frøystad Garvik (31) og Lene Sleperud (31) da vi ankommer deres flunkende nye hytteparadis på Turufjell i Flå kommune.

Materialene til hytta vant Tonje da hun gikk helt til topps i Farmen i 2018.

Vil ikke selge premien

I motsetning til de fleste andre Farmen-vinnerne var kjæresteparet fast bestemt på at de faktisk ville bygge hytta – og ikke selge premien videre.

– Det er fint fordi du har det minnet fra «Farmen» hvor du faktisk vant, så det er en påminnelse om at dette har vært en utrolig reise – der vi sitter igjen med et fysisk minne. Det er gøy at den forhåpentligvis kan gå i generasjoner, og at man vet at dette er «Farmen-hytta». Dette er en hytte vi har jobbet sinnssykt hardt for, sier Lene, som også var med på Farmen i 2018.

Les også: «Farmen»-Thor: – Jeg har fått noen frierbrev

HYTTELUKSUS: På verandaen har Tonje og Lene en lekker jacuzzi å krype opp i for å holde varmen i den kalde fjellufta.
HYTTELUKSUS: På verandaen har Tonje og Lene en lekker jacuzzi å krype opp i for å holde varmen i den kalde fjellufta. Foto: Morten Bendiksen
ROMANTISK: Lene ble helt satt ut da Tonje fridde under Gullruten i 2019.
ROMANTISK: Lene ble helt satt ut da Tonje fridde under Gullruten i 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Ble for mye

– Helt siden vi kom ut fra «Farmen» har livet vært utrolig intenst. Det ble et stort press rundt anklager om at jeg hadde jukset, og vi skulle prøve å komme oss opp psykisk etter det. Så var det rett på salg av leilighetene våre, for vi måtte selge for å ha råd til å bygge hytta. Deretter kjøpte vi leilighet og har både pusset opp og flyttet inn i den – i tillegg til alt arbeidet med å få hytta i stand. Vi har fått mange fine opplevelser, men det har kanskje vært vel mye på kort tid, forteller Tonje.

Spesielt vanskelig har det vært for Lene, som fikk store søvnproblemer da det sto på som verst med ut- og innflytting av leiligheter, og oppussing av nytt hjem i Nydalen i Oslo – samtidig som de skulle organisere bygging og innredning av den nye hytta.

– Det ble rett og slett for mye med leilighetene også, for jeg er sånn som ligger og tenker: «Passer gardinene til putene?» samtidig som jeg tenker at jeg må huske på at rørleggeren kommer og at vi må pakke inn noe. Det ble så mye at jeg følte at jeg bare var et skall av meg selv. Da reagerte kroppen før hodet, og jeg møtte rett og slett veggen. Jeg gikk til psykolog for å få plassert litt tanker og følelser, og det hjalp heldigvis ekstremt mye, forteller hun.

– Det handlet også om at man går fra å være relativt anonym til å plutselig å være en offentlig person etter å ha vært på TV. Det er en påkjenning, for det føles som om hele livet med ett er blitt byttet ut med et annet. Både Lene og jeg har alltid vært strukturerte. Vi hadde aldri ubesvarte meldinger på Facebook eller Instagram, men alt det der har vi bare måttet legge fra oss etter Farmen. Vi har fortsatt 99+ ubesvarte meldinger hele tiden. Du kommer aldri rundt, og da må du lære deg å fungere på en annen måte, utdyper Tonje.

Les også: Petter Schjerven tok personlighetstest: Dette overrasket ham

MØTTE VEGGEN: Midt i alt stresset etter Farmen og med bygging og oppussing, sa Lenes (t.h) kropp stopp. Etter hjelp fra psykolog er hun tilbake i form.
MØTTE VEGGEN: Midt i alt stresset etter Farmen og med bygging og oppussing, sa Lenes (t.h) kropp stopp. Etter hjelp fra psykolog er hun tilbake i form. Foto: Morten Bendiksen

Klar for ny hverdag

Kjæresteparet, som forlovet seg på direkten under Gullruten i fjor, puster endelig lettet ut og er klare for å starte en ny hverdag uten å måtte diskutere beslutninger om bygging og interiør.

– Det er først nå vi har fått på plass alt på hytta, så det er deilig å bare slappe av og nyte ting uten å ta noen avgjørelser. Det vært et evig kjør med telefoner og meldinger i forbindelse med bygging og innredning. Man blir gal, og det lett å glemme hverandre litt oppe i alt styret. Vi må huske på å faktisk nyte det vi har fått til – og også bare være kjærester midt i det hele. Det skal bli fint, smiler Lene.

Kjæresteparet hadde overtagelse av hytta 20. februar, kort tid før Norge stengte ned og hytteforbudet trådte i kraft.

HOLDER SAMMEN: Å bygge og innrede hytta har vært en tøff prosess, og selv om det har blitt noen krangler og diskusjoner, holder paret sammen.
HOLDER SAMMEN: Å bygge og innrede hytta har vært en tøff prosess, og selv om det har blitt noen krangler og diskusjoner, holder paret sammen. Foto: Morten Bendiksen

Mer tid til å roe ned

Selv om det forsinket prosessen, er jentene glade for den ekstra tiden de fikk sammen da de begge hadde hjemmekontor.

SMAKFULLT INNREDET: – Vi har gått for en litt røff stil med sorte elementer, sånn at det ikke har blitt en typisk fjellhytte, sier Lene.
SMAKFULLT INNREDET: – Vi har gått for en litt røff stil med sorte elementer, sånn at det ikke har blitt en typisk fjellhytte, sier Lene. Foto: Morten Bendiksen

– Koronaen bremset livet vårt på en helt annen måte enn du kanskje hadde vært kapabel til å gjøre helt av deg selv. Det var selvfølgelig kjedelig at vi ikke fikk vært på hytta like etter at vi fikk den. Det er ikke noe positivt med selve koronapandemien, men likevel har koronatiden vært en positiv ting for oss med tanke på å roe ned, forklarer Tonje.

– Vi hadde sikkert laget barn i koronatiden hvis det hadde gått an, men det er dessverre litt vanskelig å få til for oss, ler Lene.

Les også: Trine Haltvik ble bestemor: Håndballbabyen satt bom fast

Innreder for fremtidige barn

Farmen-paret har innredet hytta med flere soverom, også med tanke på fremtidige barn, men foreløpig er en familieforøkelse kun på et tidlig planleggingsstadium.

NYTER FRED OG RO: – Vi kjenner at når vi kommer opp hit, så blir det en helt annen atmo­sfære. Vi slapper av mye mer her på hytta, smiler jentene
NYTER FRED OG RO: – Vi kjenner at når vi kommer opp hit, så blir det en helt annen atmo­sfære. Vi slapper av mye mer her på hytta, smiler jentene Foto: Morten Bendiksen

– Vi har planer om å bruke IVF, der man tar ut egg og befrukter det. Da må du velge donor, hvilket innebærer en ganske lang behandlingstid som kan ta mange år. Det er en lang og tøff prosess, sier Lene.

GOD PLASS:– Vi er sosiale og glade i å få besøk, og det er både soveplass og ellers rom nok til at vi kan være en stor gjeng her, forteller Lene og Tonje
GOD PLASS:– Vi er sosiale og glade i å få besøk, og det er både soveplass og ellers rom nok til at vi kan være en stor gjeng her, forteller Lene og Tonje Foto: Morten Bendiksen

– Akkurat nå skal vi bare puste lettet ut over at vi er ferdige med hytta, og kose oss med parmiddager med vin og god kommunikasjon før vi går inn i prosessen med å få barn, slår Tonje fast.

Les også: Her er «Skal vi danse»-deltagernes egentlige jobber

Flinke til å bevare gløden

Når det har stormet som verst rundt jentene med alle deres prosjekter, har de nemlig funnet sin egen måte å bevare gløden i forholdet på.

– Vi er flinke til å ta en «time out», dra på restaurant, dele en flaske vin, prate og spise en treretters. Jeg tror det har vært nøkkelen vår til å klare å komme oss gjennom dette. Da tar vi den kvelden, lytter til hverandre for å forstå hvor den andre står – og hvor vi står. Da har vi tatt tak derfra og jobbet oss inn mot det som virkelig er verdt noe, sier Lene.

Dersom testen for et forhold består av å overleve som gode venner og kjærester gjennom en byggeprosess, har Lene og Tonje heldigvis bestått.

– Jeg forstår hvorfor folk går fra hverandre i en sånn prosess. Heldigvis har vi blitt gode på kommunikasjon, og på å forstå hverandre. Jeg synes at vi har klart oss veldig bra, og vi er superfornøyde med både leiligheten og hytta, sier Lene og smiler til Tonje med kjærlighet i blikket.

Les også: Thomas Seltzer: – Jeg føler jeg har vunnet i livets lotto

KJÆRESTETID: Tonje og Lene passer på å sette av tid til hverandre med romantiske kvelder, vin og gode middager for å bevare gløden i forholdet.
KJÆRESTETID: Tonje og Lene passer på å sette av tid til hverandre med romantiske kvelder, vin og gode middager for å bevare gløden i forholdet. Foto: Morten Bendiksen
STOR­TRIVES: Jentene valgte å bygge på Turufjell i Flå fordi det er et satsingsområde med store planer om alpinanlegg, gondolbane og flotte langrennsløyper.
STOR­TRIVES: Jentene valgte å bygge på Turufjell i Flå fordi det er et satsingsområde med store planer om alpinanlegg, gondolbane og flotte langrennsløyper. Foto: Morten Bendiksen
TURGLADE: – Vi er veldig glade i å gå på ski og å gå i fjellet. Det er veldig fint, for vi er begge glade i å løpe og være i fysisk aktivitet. I sommer har vi vært på alle fjelltoppene rundt her, forteller kjæresteparet.
TURGLADE: – Vi er veldig glade i å gå på ski og å gå i fjellet. Det er veldig fint, for vi er begge glade i å løpe og være i fysisk aktivitet. I sommer har vi vært på alle fjelltoppene rundt her, forteller kjæresteparet. Foto: Morten Bendiksen
GOD HJELP: Tonje og Lene tester ut bålpanna utenfor hytta. – Lokalbefolkningen og bedrifter her på Flå har vært til utrolig stor hjelp med å få hytta i stand, roser paret.
GOD HJELP: Tonje og Lene tester ut bålpanna utenfor hytta. – Lokalbefolkningen og bedrifter her på Flå har vært til utrolig stor hjelp med å få hytta i stand, roser paret. Foto: Morten Bendiksen
HØYT UNDER TAKET: – Vi valgte mørke vegger som gjør det at det blir lunt og varmt, særlig når det er så høyt under taket, forteller Lene og Tonje. Jentene har fått god hjelp av Tonjes tante, Maria Frøystad, som er interiørkonsulent.
HØYT UNDER TAKET: – Vi valgte mørke vegger som gjør det at det blir lunt og varmt, særlig når det er så høyt under taket, forteller Lene og Tonje. Jentene har fått god hjelp av Tonjes tante, Maria Frøystad, som er interiørkonsulent. Foto: Morten Bendiksen

Denne saken ble første gang publisert 20/11 2020.

Les også