Ostekake med kaffelikør

UKENS KAKE: Ostekake med kaffelikør. © Foto: Synøve Dreyer/melk.no

Ostekake med sjokolade

MED MØRK SJOKOLADE: Sjokoladekake og ostekake i en og samme kake. © Foto: Kim Holthe/melk.no

Ostekake med søt rømmekrem

MED RØMMEKREM: Denne har tre lag: Kjeksbunn, ostefyll og søt rømmekrem på toppen. © Foto: Alf Börjesson/egg.no

Er du en kakemons, vil du garanterte forelske deg i en av disse ostekakene.

Til og med folk som egentlig ikke er så glade i søtsaker, har en tendens til å være svake for denne type kake.

Kanskje har det noe med at de fleste ostekakene er mer syrlige enn søte, eller at konsistensen og det deilige ostefyllet gjør at så mange foretrekker denne type kake.

For deg som foretrekker en litt sunnere variant, kan du jo alltids prøve en ostekake med yoghurt og cottage cheese.

De fem oppskriftene finner du nederst i artikkelen.

Share

Den beste bunnen

De fleste som lager ostekake foretrekker en bunn av knust kjeks, som fullkorn- og havrekjeks. Men har du noen gang prøvd å lage en bunn av sjokoladekjeks?

Ikke det, nei. Prøv da oppskriften på ostekake med sjokolade. Et annet tips er å ha i litt nøtter eller kokosmasse. Av nøtter kan du bruke både mandler, hasselnøtter, pekannøtter eller macadamianøtter.

Det beste fyllet

Ostefyllet på kaken er kanskje noe av det beste med hele kaken.

Mange bruker kremost og rømme, eller crème fraîche, som basis. Bruk da gjerne en kremost med fruktsmak og pynt kaken med samme frukt som i osten.

Ha gjerne i en skvett Baileys, mørk rom, konjakk eller portvin i selve fyllet. Dette setter en kjempegod smak.

Du kan gjerne ha i litt revet sitron- eller limeskall i ostefyllet, eller litt revet sjokolade og vanilje.

Den beste toppingen

Noen foretrekker å lage et lag med gelé med frukt eller bær på toppen. Det er ikke så vanskelig, men det krever kanskje litt øvelse.

Kan det kanskje friste med litt vørterøl i gelélokket? Prøv da oppskriften på ostekake med vørterøl.

Kanskje noen av disse oppskriftene inspirerer deg til å prøve å bake noe annet enn det du pleier?

Les også:

Disse interiørarkitektene bør du velge

Skitur med stor mage

Slik gjør du grandisen sunnere

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Synøve Dreyer

Ostekake med kaffelikør

En deilig ostekake som smelter i munnen.

Ingredienser:

Bunn

200 g havrekjeks med sjokoladeglasur

70 g smør

Fyll

600 g kremost naturell

300 g vaniljekesam

200 g sukker

3 ss hvetemel

2 ts vaniljesukker

1 dl kaffelikørf.eks. Tia Maria og Kahlua

3 stk egg

300 g crème fraîche

Topping

150 g crème fraîcheeller kesam original

2 ss kaffelikør

1 ss kakao

Høyde (px): Bredde (px):
Synøve Dreyer

Ostekake med hvit sjokolade

En drøm av en ostekake til den store festen eller en spesiell anledning.

Ingredienser:

Bunn

200 g kjeks, digestive

50 g smør

Fyll

450 g kokesjokolade, hvit

3 dl kremfløte

400 g kremost naturell

4 stk egg

2 ts vaniljesukker

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Ostekake med søt rømmekrem

Dette er en ostekake med tre lag: klassisk kjeksbunn med litt kanel, ostefyll med sitron, toppet med et tynt lag av rømmekrem.

Ingredienser:

Bunn

12 stk havrekjeks

100 g smør

0,5 ts kanel

Ostefyll

500 g kremost naturell

1 dl seterrømme

1 stk sitron, saft og revet skall

150 g sukker

1 ts vaniljesukker

4 stk egg

Søt rømmekrem

2 dl seterrømme

2 ss melis

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Ostekake med sjokolade

Ostekake er godt, sjokoladekake er godt. Her får du en velsmakende kombi-løsning.

Ingredienser:

Bunn

50 g smør

225 g sjokoladekjeks

Fyll

225 g sjokolade, minst 70%

400 g kremostlett, romtemperert

100 g sukker

4 stk egg, medium størrelse

3 dl kremfløte

5 ss kaffelikør(f.eks Kahlua og Tia Maria)

Topping

2 dl crème fraîche

2 ss kaffelikør

Høyde (px): Bredde (px):

Ostekake med vørterøl

Til 0 porsjon:

Kakebunn

250 g havrekjeks

200 g smør, mykt

2 ss honning

2 ts ingefær

friske eller frosne bjørnebær

Fyll

10 pl gelatin

0,5 l kokende vann til smelting av gelatin

0,5 l kremfløte

250 g fløte ost

2 stk sitron, saft og revet skall

120 g sukker

Gelé

2,5 dl vørterøl (smaker også godt med bokkøl og bayer)

0,5 stk appelsin, bare saften

3 pl gelatin

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!