Annonse

Dette trenger du når du skal lage ostekake

  • 150 g Bixit-kjeks
  • 150 g Digestive-kjeks
  • 100 g smør, 1 ts kanel
  • 1 pk blåbærgele
  • 3 dl kokende vann
  • 4 dl kremfløte
  • 400 g kremost naturell
  • 3 dl lettrømme
  • 150 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 pk blåbærgele
  • 2 1/2 dl kokende vann
  • 1 dl blåbær

Du kan skrive ut siden ved å klikke på printsymbolet nederst på siden.

1. Gjør klar formen

Legg et bakepapir i bunnen av en rundform på 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 grader.

2. Lag bunnen

Ha kjeks, smør og kanel i en food processor og kjør kniven rundt til kjeksen er smulete og smøret er absorbert inn i kjeksesmulene. Tøm blandingen opp i den klargjorte rundforma og klem massen sammen til du får en jevn og fin kakebunn. Sett forma på nederste rille i stekeovnen og stek bunnen i 10 minutter. Sett den så til avkjøling.

3. Lag gele og vispe krem

Bland ut gelepulveret med 3 dl kokende vann. Hell det over i en stor flat form slik at det stivner raskere. Sett det i kjøleskapet og la det stå der i 15 minutter. Visp en lett krem av fløten. Visp ikke for lenge, men stopp når kremen får fine topper.

4. Kjør kremost og rømme glatt

Ha kremosten i en food processor sammen med rømme, melis og vaniljesukker og kjør til du har fått en glatt masse. Tilsett blåbærgeleen, som nå er helt avkjølt, og kjør den inn. Bland til slutt inn kremen med en slikkepott. Hell røra over den avkjølte kjeksbunnen. Sett kaka inn i kjøleskapet i 3¿4 timer.

5. Lag gelelokk

Når kaka har stått i kjøleskapet i litt over 3 timer, og du kjenner at den begynner å bli ganske stiv, lager du blåbærgeleen til lokket. Bland ut gelepulveret med 2 1/2 dl kokende vann. Rør det godt sammen, hell det over i en flat form og sett det til avkjøling i 20¿30 minutter. Fordel blåbærene over ostefyllet. Når geleen er helt kald, men fremdeles ganske flytende, fordeler du væsken forsiktig over ostemassen. Sett kaka inn i kjøleskapet i nye 1¿2 timer, eller over natta.

6. Få kaka løs fra forma

Varm en brødkniv under vann, tørk godt av den og skjær forsiktig rundt kaka. Det kan være nødvendig å varme kniven flere ganger. Løst kaka forsiktig over på et serveringsfat.

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!