Dette trenger du til 12 muffins

50 g kokesjokolade

50 g smør

2 egg

200 g sukker

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 dl melk

12 smil (1 rull)

De fleste barn (og voksne) liker muffins, og er derfor glimrende å servere i barneselskapet. Muffins er i tillegg enkelt og kjapt å lage, så hvorfor ikke invitere poden med inn på kjøkkenet? Det har Marit gjort. Hennes assistent, Adrian ser ut til å stortrives med oppgaven.

Sammen lager Adrian og Marit sjokolademuffins med en liten overraskelse inni, karamellsjokolader. Mmm, så godt!

Se også:

Her er det noen muffins

Tusenbein-muffins

Den sleipe barnebursdagen

Finn frem det du trenger

Start med å sette på stekeovnen på 225 grader. Har du et muffinsbrett, setter du muffinspapirformer oppi det. Hvis ikke, plasserer du 12 muffinsformer på et stekebrett. Da kan det være lurt å ha doble papirformer slik at de beholder fasongen.

Lag røren

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med smøret i mikrobølgeovn eller over vannbad. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar omlag 5 minutter. Hell den smeltede sjokoladen og smøret oppi eggedosisen i en tynn stråle mens miksmasteren fremdeles går. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og ha det oppi bollen sammen med melken. Rør til du har fått en glatt røre.

Fordel røren i formene og stek muffinsene

Fordel røren i de 12 miffinsformene og dytt en smil nedi hver. Har du en isskje, er den fin å bruke til å fordele røren i formene. Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

Muffins med overraskelse

Dette er Marit Røttingsnes Westlies geniale muffins med innebygget overraskelse...

Til 12 porsjoner:

50 g kokesjokolade, lys

50 g smør

2 stk egg

200 g sukker

200 g hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 dl melk

12 stk smilsjokolade, altså en rull

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!