Har du en halvtime å spandere på rumpa di tre ganger i uka? Da kan vi love deg resultater med dette effektive pilatesprogrammet.

Rumpa består av flere muskler, og den største heter Gluteus maximus på latin, musklene Gluteus medius og minimus under. Her finner du altså kroppens kraftsenter. En sterk rumpe og sterke lår er viktig for spenst, hurtighet og eksplosivitet. Er det virkelig mulig å trene opp rumpa til å bli spretten og fin?

Sammenlign hvordan buksene sitter

Man kan begynne å lure noen ganger, når det tar år og dag å se resultater. Hva er egentlig hemmeligheten?

- Det ER mulig! Men det krever regelmessig trening over litt tid. Jeg anbefaler å sette av 30 minutter tre ganger i uken til fokusert trening, sier Rikke Schillinger.

Hun er gründer og leder av Pilates Room. Hun har jobbet som personlig trener i 15 år, og har spesialkompetanse innen kroppsdesign og styrketrening. Hun er også utdannet danser fra Statens balletthøgskole, og har jobbet som danser. Våren 2003 tok hun pilatesutdannelse i Brasil.

Brasilianere er kjent for å ta egne styrketreningstimer for rumpa.

- Mitt råd er å unngå å være for opptatt av hva vekten forteller, hvor mange kilo du går ned og så videre. Sammenlign heller hvordan en litt trang bukse sitter over hoftene etter en måneds trening eller to! Du vil føle at du former og løfter de utsatte områdene. Målet er en sterkere og mer veltrent kropp, uten at vekten nødvendigvis får dette med seg, sier Schillinger.

Strammere

Schillinger har satt sammen et effektivt program som skal hjelpe oss å stramme opp de typiske problemområdene - rumpe, lår, mage og armer.

Målet med disse øvelsene er ikke å bygge store muskler, men å forme, definere og løfte områder som det er vanskelig å få tak i.

Man kan ikke punktforbrenne rumpa, men man kan punkttrene den litt strammere.

- Alle musklene i kroppen vår har en funksjon, og hver og en av dem beveger oss i forskjellige retninger. Det er derfor viktig å utfordre bevegelsesmønsteret med både vridninger og løft, som tar tak i alle musklene i de rette områdene. Ikke bare gluteus maximus, eller den store setemuskelen, som vi kjenner så godt, men alle som ligger rundt. Disse øvelsene er designet til å utfordre og stramme opp hver muskelgruppe rundt hofter, rumpe og armer, forklarer hun.

Les også:

Du trenger ikke treningsstudio til dette

De beste tipsene for flat mage

Finn din treningstype

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!