Med våt snø og varme i været kan det være vanskelig å smøre skiene. Ellers kan skituren bli fryktelig lang og tung...

Se også:

Snarveien til gode ski

- Når du skal smøre ski til fjellet, er det stort sett klister som gjelder. Det er varmt i været og snøen er våt. Det krever klister, fastslår skiansvarlig hos Milsluker'n Sport Aslak Berglund.

I videoen over gir han deg tipsene til hvordan du preparerer skiene dine best mulig.

Les også:

Unngå skader i påsken

Slik pakker du takboksen

Klistersonen

KLISTERSONEN: Mange har slike merker på skiene sine. 0,1 indikerer tørrvoks-sonen, 0,2 er til myke vokser, mens 0,3 er klistersonen. © Foto: Elin Davidsen

Hold deg i sonen

Når du kjøper ski, får du som oftest merket av et felt der klisteret skal ligge. Og når du smører, er det viktig å holde seg innenfor merkene.

- Skiene er høyere i klistersonen og der vil de tåle mer smøring. Hvis du fortsetter bakover, forbi hælen, vil det føre til at du får dårligere glid. Går du for langt fremover, vil du føle at skien subber. Det er derfor viktig å holde seg til klistersonen for å få både godt feste og god glid, sier Berglund til klikk.no.

Smøretips på sms

Er du i tvil om hvordan du skal smøre, kan du bruke sms-tjenesten til Swix.

Send kodeordet Swix til 2030. Tilbake får du hvilken temperatur det er der du befinner deg og smøretips for denne temperaturen. Smøretipset er tilpasset den vanlige skigåeren, ikke proffene.

Les mer:

Her får du alt du trenger for å bli klar for påsken!

Slik lager du et sunt påskeegg

Velg riktig leppepomade

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!