Lise von Krogh har testet dressinger

TESTEREN: Ernæringsbiolog Lise von Krogh. © Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

For å teste dressinger måtte vi også se på hva en klassisk basisdressing består av: olje og eddik og kanskje litt urter og rene krydre.

Slik testet vi

I denne testen av såkalte light-dressinger har vi lagt størst vekt på innholdet av kalorier og fett - jo mindre, dess bedre.

Dressingene er ikke smakstestet.

Les også: Test av vanlige dressinger

Ekstra virgin

Ikke alle kjøpedressinger inneholder den fine, kaldpressede olivenoljen. Noen inneholder rapsolje, som også er en god olje. Noen inneholder soyaolje eller solsikkeolje, som er helt greie oljer.

De øvrige inneholder "vegetabilsk olje".

Usunn palmeolje

Med den innholdsdeklarasjonen kan vi faktisk ikke vite eksakt hvilken olje som er brukt, og ofte skjuler palmeolje seg bak dette uttrykket.

Palmeolje inneholder mye mettede fettsyrer og mindre av de sunne, umettede fettsyrene, som vi finner i raps, oliven, soya og solsikke.

Les også: Vil midjefettet til livs

Få karbohydrater teller positivt

Vi har gitt dressingene uten smaksforsterkere ekstra poeng.

Dressingene med minst karbohydrater (som ofte er sukker eller stivelse) har fått mer poeng enn dressingene som har mye karbohydrater.

Les også: Her er sommerølet - stor test

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Test av dressing

Velg rett dressing

Grille i kveld? Vi har testet hvilke ferdigdressinger du bør ta med deg.