På slanker'n?

Hvis du vil gå ned i vekt kan du lett gå deg vill i jungelen av råd og anbefalinger for hvordan du skal klare det. Men finnes det ett enkelt råd som kan sies å være det aller viktigste for å lykkes med å gå ned i vekt?

Brød eller ikke brød? Fett eller ikke fett? Telle kalorier eller telle karbohydrater?

Spise ofte, spise sjelden? Spise mye, spise lite?

Trene mye, trene litt, trene hardt, trene rolig?

Gå raskt ned i vekt eller gå sakte ned i vekt?

Slanke seg alene, slanke seg i klubb?

Velg og vrak - eller vær så god bli gæren.

Ett godt råd for å gå ned i vekt

Vi har mange dyktige eksperter som kan fortelle deg hvordan du kan gå ned i vekt. De tilbyr forskjellige metoder for å gå ned i vekt.

Men hva ville de svare hvis de måtte gi bare ett eneste, overordnet råd for å lykkes med å gå ned i vekt?

Vi ga utfordringen til åtte eksperter - professor dr. med. Jøran Hjelmesæth, lege og spesialist i indremedisin Fedon Lindberg, ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky, fysioterapeut og treningsekspert Jill Jahrmann, fysioterapeut og leder i Grete Roede AS Jeanette Roede, lege og kostholdsekspert Sofie Hexeberg, lege og spesialist i allmennmedisin Audun Myskja og daglig leder i Libra Helse og Kosthold Laila Hægh.

Lege Audun Myskja sier blant annet at alle hans pasienter gjennom 30 år som har lykkes med å gå ned i vekt har én ting felles.

Les også:

En av tre har medfødt behov for kosttilskudd

Disse rådene følger ikke ekspertene selv

Se alle åtte svarene i listen under:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!