Hovedsakelig økologiske ingredienser i dette veganproduktet: rapsolje, oliven, tomat, hvitløk, paprika og chili. Hovedingrediensen er tofu (80 %). Tofuproduktene inneholder mer kalorier og fett enn kjøttbollene (240 mot 193 kalorier), men tilsvarende protein- og karbohydratinnhold. Vi har ikke opplysninger om fettsyresammensetningen, men tofu rosso har nok en bra sammensetning ettersom de inneholder rapsolje og oliven.

Konklusjon: Tofuproduktet er, kaloriinnholdet til tross, et næringsrikt alternativ til kjøtt - ikke minst i pastaretter. Om du ikke skal ned i vekt, kanskje¿

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Fruktose

Er fruktose egentlig skadelig?

I stadig større grad tilsettes fruktose i brus og godterier. Ekspertene er imidlertid uenige om hvor farlig dette søtningsmidlet er.