Borte er "bitchen," tilbake står den fornøyde og sprudlende opplagte damen de en gang forelsket seg i

RØDVIN OG SJOKOLADE: Thorbjörg unner seg sjokolade og rødvin en gang i blant, og mener de små forandringene er det viktigste. © Foto: Crestock

Thorbjörgs morgen-shake

Dette er min faste frokost. Den bidrar til å stabilisere blodsukkeret mitt, "godsnakker" med genene mine og gjør cellene mine lykkelige:

2 dl soya- eller rismelk

3 ss kaldpresset linfrøolje eller Livets Olje

1 ss lecitingranulat (anbefales, særlig hvis du er stresset eller sover dårlig)

1/2-1 ts kanel

1 ts revet skall av sitron, samt litt saft

3 ss rent myseproteinpulver

1 banan

150-200 g frosne bær

Kjør alt i en blender. Du kan variere med bær, frukt og grønt etter smak. Det eneste som alltid må inngå, er proteinpulveret og oljen.

- Hemmeligheten er riktig livsstil, sier islandske Thorbjörg Hafsteinsdottir.

Nå vil hun lære norske kvinner hvordan vi kan stoppe eller til og med snu aldringsprosessen.

Lærer bort knepene

- Du må ville det! Det er egentlig alt som kreves, sier Thorbjörg Hafsteinsdottir.

Hun er opprinnelig islandsk trebarnsmor bosatt i Danmark, der hun de siste 24 årene har undervist i livsstilen som gjør oss yngre, sunnere og friskere.

Nå er hun aktuell med boken "10 år yngre på 10 uker", der hun lærer bort alle knepene og gir deg alle rådene hun selv, med stor suksess, har prøvd ut på sin egen kropp.

Var sukkeravhengig

- Frem til jeg var 25 år, levde jeg et bevisstløst liv. Jeg var sukkeravhengig, startet dagen med boller og wienerbrød, eller loff som jeg dyppet i kakao. I tillegg spiste jeg masse godteri hver eneste dag, Jeg ble stor og tung, orket ikke å røre på meg, hadde mage som en ballong, masse vondt i kroppen og ble både aggressiv og glemsom. Jeg var en ung kvinne i en gammel kropp, konstaterer Thorbjörg.

Visjon til virkelighet

Hun søkte hjelp. Det ble hennes oppvåkning. For nå skjønte hun at det var en sammenheng mellom livsstil og form.

Hun spurte seg selv om hvordan hun ønsket å ha det når hun ble 50 og 60 år, laget seg en visjon av denne kvinnen, og bestemte seg for å leve slik at visjonen kunne bli virkelighet.

Føler seg fortsatt sexy

- I år fyller jeg 50, og jeg er stolt av å kunne si at jeg aldri har hatt det bedre, og at jeg fortsatt ser bra ut. Huden min er stram. Jeg har hverken cellulitter, hetetokter eller tørre slimhinner. Jeg føler meg sexy, og vet at det kommer jeg til å gjøre når jeg blir 60 også. Jeg tør å si det fordi jeg hver eneste dag gjør en innsats for å ta vare på kroppen min.

- Jeg lever ikke asketisk. Det er plass både for rødvin og sjokolade i livet mitt, men jeg er bevisst, og vet av erfaring hva jeg skal si et rungende ja til og hva det er viktig å si nei til, sier Thorbjörg.

Yngre og sprekere kropp

I boken sin leder hun oss forbi alle fristelser og over i en livsstil som skal gi både kropp og sinn et skikkelig løft.

- Men 10 år yngre på 10 uker, er ikke det å ta i?

- Jeg vet jeg lover mye, men det er hold i det, sier hun, smiler bredt og legger til at det heller ikke er nødvendig å følge programmet til punkt og prikke for å få en yngre og sprekere kropp.

Små endringer

- Det er ikke alltid lurt å være for ambisiøs. Jeg vet om mange kvinner som kutter ut absolutt alle fristelser, begynner å trene fem dager i uken og lager all mat fra bunnen av. Det går bra noen uker, men så faller de for en eller annen fristelse, fylles av dårlig samvittighet og gir blaffen i resten.

- Da er det mye bedre å gjøre mindre endringer. Plukk ut det som gir mening for deg, og gjør det til en varig del av din livsstil, råder Thorbjörg.

- Hva kan man oppnå ved å følge ditt program?

- Man får mye mer energi, samtidig som det psykiske overskuddet blir større. Man sover bedre, får bedre fordøyelse, blir slankere, får flatere mage, blir blidere og får et bedre sexliv.

Bort med "bitchen"

- Blant de mange tilbakemeldingene jeg får, er det også mange fra menn. De forteller om hvor glade de er for den positive forandringen kvinnen i deres liv har gjennomgått. Borte er "bitchen". Tilbake står den fornøyde og sprudlende opplagte damen de en gang forelsket seg i. Det synes jeg er kjempegøy, sier Thorbjörg Hafsteinsdottir.

Les også:

Supersunne supper

Diettene du ikke trenger

Skli deg i bedre form

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Søvnløshet

Slik får du sove

Stå opp igjen hvis du ikke får sove – og andre elementære søvntips.