- Det er veldig fint å kunne gi noe tilbake. Jeg har jo selv - i månedsvis - vært en av de syke barna, sier den 18 år gamle russejenta Victoria Starberg til Nordre Aker Budstikke.

Hun er en av mange russ som torsdag ettermiddag tok en pause i festingen og heller møtte barna på barnekreftavdelingen på Rikshospitalet.

Russen fra Oslo-bussen Shanghaied og romeriksbussene L.A.-Life Assured og Nike tok med seg russekort og sjokoladekake og besøkte barna som er innlagt på barnekreftavdelingen, skriver Nordre Aker Budstikke.

Det ble en spesiell ettermiddag for både russen og barna, men aller mest spesielt var det kanskje for de to russene Benjamin Løkken og Victoria Starberg, som begge opplevde å få kreft som barn.

Rørende

Benjamin var selv pasient på barnekreftavdelingen på Rikshospitalet, og husker godt hvordan det var å være innlagt på sykehus og ikke få komme ut.

- Det er rørende å være her. Og veldig koselig å møte barna, sier han til avisen.

På spørsmål om det var vanskelig å overtale de andre på bussen til å bli med til Rikshospitalet og møte barna på barnekreftavdelingen, svarer Benjamin med et stort smil:

- Det tror jeg er det letteste jeg har gjort, sier han til Nordre Aker Budstikke.

Russ besøker barnekreftavdelingen.

RUSSEKORT OG SJOKOLADEKAKE: Det var ikke vanskelig å be russen om å skape litt liv og røre på barnekreftavdelingen på Rikshospitalet. © Foto: Privat

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!