KORN: Brødskive med kremost og røkelaks, stukket ut som mummitrollet og en stjerne. KAN BYTTES MED: Alt pålegg som kan klistres fast til en brødskive, som smør+gulost eller pesto+skinke.

PROTEIN: Fiskepudding koster lite og varer en evighet. Stikk ut stjerner med en liten pepperkakeform og dryss over spiselig kakeglitter. Fort gjort! Et hardkokt, todelt egg smaker nydelig ved siden av. KAN BYTTES MED: Stikk gjerne ut stjerner av fiskekaker, om barna liker det bedre.

GRØNT: Agurkstaver er kjapt og billig. Legg dem annenhver med skallet opp og ned, det ser ekstra fint ut. Bringebær og blåbær er deilig dessert. KAN BYTTES MED: Bruk frosne bringebær om du ikke har friske. Legger du dem oppi om morgenen, er de tint når barna skal spise. Og hvis de fortsatt er halvfrosne, smaker de nesten som is!

TIPS: Mummiformene fant Susanne Kaluza på Riktige Leker i Oslo, men pepperkakeformer i Mummi fås også hos www.shopping4net.com. Gå i kakebutikk for spiselig glitter.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!